TESLA OTPUŠTA 10% RADNIKA Proizvodnja u Kini već sada smanjena - Mask: 'Ne postoji ništa što više mrzim, ali...'
Foto: Shutterstock

rezovi

TESLA OTPUŠTA 10% RADNIKA Proizvodnja u Kini već sada smanjena - Mask: 'Ne postoji ništa što više mrzim, ali...'

InfoBiz -

Kompanija 'Tesla' otpustiće više od 10 procenata zaposlenih koji rade na proizvodnji električnih automobila.

U dopisu koji je objavio sajt 'Electrek', vlasnik 'Tesle' Ilon Mask rekao je da ne postoji ništa što više mrzi, 'ali to mora da se uradi', prenosi BBC.

Prema poslednjem godišnjem izveštaju, najveći svetski proizvođač električnih automobila po tržišnoj vrednosti imao je u decembru 140.473 zaposlena u pogonima širom sveta.

Ilon Mask
foto: Shutterstock

- Napravili smo temeljnu reviziju i doneli tešku odluku da smanjimo broj zaposlenih za više od 10 procenata na globalnom nivou. Ne postoji ništa što više mrzim, ali to mora da se uradi. Ovo će nam omogućiti da budemo inovativni i gladni za sledeći ciklus faze rasta - naveo je Mask.

Kompanija bi trebalo da prijavi kvartalnu zaradu kasnije ovog meseca, ali je već prijavila pad isporuka vozila u prvom kvartalu, prvu u skoro četiri godine.

SMANJILI PROIZVODNJU

Kompanija 'Tesla' je prošlog meseca smanjila proizvodnju u fabrici u Šangaju, a prošle nedelje je saopštila zaposlenima koji rade na 'Sajbertraku' da će u Ostinu biti skraćene smene.

Mask je nedavno demantovao izveštaje da je kompanija odustala od planova za proizvodnju jeftinog automobila, što je bio jedan od njegovih dugogodišnjih ciljeva.

'Tesla' sve više oseća pritisak iz Kine, jer su njena jeftina električna vozila počela da preplavljuju svetsko tržište modelima koji su gotovo svima pristupačni, za razliku od veoma skupih automobila američke kompanije.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track