ZA 'UZMI RAČUN I POBEDI' FOND VEĆI ZA ČAK 300.000 € U igri ponovo 20 stanova, a dobitnici će se sada baškariti u više kvadrata
Foto: Marina Lopičić, Printscreen/uzmiracun.rs

ZA 'UZMI RAČUN I POBEDI' FOND VEĆI ZA ČAK 300.000 € U igri ponovo 20 stanova, a dobitnici će se sada baškariti u više kvadrata

InfoBiz -

Republičkoj direkciji za imovinu Srbije raspoređeno je 450,67 miliona dinara (oko 3,8 miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve, kako bi pribavila stanove za nagradni fond narednog izdanja nagradne igre 'Uzmi račun i pobedi'. Ovo je za oko 300.000 evra više nego u prošlogodišnjem izdanju popularne nagradne igre.

Vlada Srbije i ove godine organizuje nagradnu igru 'Uzmi račun i pobedi' u cilju 'jačanja poreske kulture i podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskih plaćanja i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji'.

Uzmi račun i pobedi, fiskalni račun, nagradna igra
foto: Printscreen/uzmiracun.rs

Nagradni fond dva prošlogodišnja kruga činilo je 20 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 3,5 miliona evra. Tako će biti i ovog puta, samo što će, kako Kurir saznaje, njihova kvadratura biti veća nego lane.

Održano je deset javnih izvlačenja, a prilikom svakog su dodeljena po dva stana. Stanovi su tada dodeljivani u novobeogradskom Bloku 63 i u Zemunskim kapijama.

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije na prostoru bivše kasarne 'Aleksa Dundić' u Zemunu gradila je Građevinska direkcija Srbije.

Uzmi račun i pobedi
foto: Printscreen/RTS

Lokacija je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića.

Na Novom Beogradu stanovi u okviru 'Uzmi račun i pobedi' su se dodeljivali u kompleksu 'Petica' koji se nalazi na uglu Nehurove i Jurija Gagarina, gde je investitor takođe Građevinska direkcija Srbije.

Od januara do oktobra 2023. godine građani su otvorili više od milion korisničkih naloga u okviru aplikacije 'Uzmi račun i pobedi', saopštila je ranije Vlada Srbije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:08

NEMOGUĆE JE DA PENZIONERI PLATE UKOLIKO NE DOBIJU RAČUN! Advokat o štrajku zaposlenih u pošti: Ako kasni račun nije naša krivica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track