KAKO DA PREUZMETE APLIKACIJU "UZMI RAČUN I POBEDI": Detaljan postupak korak po korak, verzija dostupna u 3 internet prodavnice
Foto: Marina Lopičić, Printscreen/uzmiracun.rs

jednostavno

KAKO DA PREUZMETE APLIKACIJU "UZMI RAČUN I POBEDI": Detaljan postupak korak po korak, verzija dostupna u 3 internet prodavnice

InfoBiz -

Nakon što je Vlada Srbije donela odluku da se i ove godine organizuje ciklus popularne nagradne igre 'Uzmi račun i pobedi', preuzimanje aplikacije za učestovanje u istoj je dostupno u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji, a procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna. Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog.

Neophodno je uneti:

  • broj mobilnog telefona,
  • ime i prezime,
  • mesto,
  • adresu
  • broj lične karte
  • i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti.
Uzmi račun i pobedi, fiskalni račun, nagradna igra
foto: Printscreen/uzmiracun.rs

Nakon klika na dugme 'Registracija', učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga primera radi za članove svoje porodice što će olakšati starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri.

Svaki fiskalni račun bez obzira na iznos može da bude registrovan u aplikaciji na dva načina – jednostavnim skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena, koji su otisnuti na donjoj polovini svakog računa.

Uzmi račun i pobedi, fiskalni račun, nagradna igra
foto: Printscreen/uzmiracun.rs

Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa 'Promet-prodaja' (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga).

APLIKACIJA ĆE SLATI OBAVEŠTENJA

Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da li je uspešno uneo račun i neće dozvoljavati registraciju istog računa više puta. Takođe, učesnici će moći da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000).

Umesto koverata iz bazena, u novoj nagradnoj igri biće izvlačeni ovi kodovi. Do dobitnog koda će se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije, u studiju Radio-televizije Srbije.

Podsetimo, prošle godine je preko milion građana otvorilo naloge i poslalo neverovatnih 285.798.140 fiskalnih računa.

Očekuje se da prvi krug nagradne igre počne krajem aprila ili u prvoj polovini maja, a nagrade za najsrećnije građane i ovaj put biće stanovi u Beogradu, a biće dodeljeno po dva stana u svakoj emisiji, odnosno 10 stanova u ovom krugu nagradne igre.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track