OD DRŽAVE POMOĆ DO 270 MILIONA DINARA: Evo kome je namenjen novac, ministar Selaković: "Cilj nam je Srbija bez barijera"
Foto: MINRZS

podrška

OD DRŽAVE POMOĆ DO 270 MILIONA DINARA: Evo kome je namenjen novac, ministar Selaković: "Cilj nam je Srbija bez barijera"

InfoBiz -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković dodelio je sa pomoćnikom ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević ugovore o finansiranju saveza udruženja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji, u okviru programskog konkursa za 2024. godinu.

Selaković je istakao da je podeljeno 269.291.220 dinara, dodavši da je taj novac uvećan je u protekloj budžetskoj godini za 20 miliona dinara i da je ostao isti i ove godine. On je precizirao da je bilo 39 prijavljenih organizacija, od kojih sedam nisu ispunile propisane uslove.

Ministar je ukazao da sve što Ministarstvo čini, kako kroz programski tako i kroz stalno otvoreni konkurs, preko kojih savezi i udruženja mogu da računaju na pomoć i podršku, usmereno je ka jednom cilju, a to je stvaranje Srbije bez barijera. On je podsetio da je komisija za izradu Nacrta zakona o organizacijama osoba sa invaliditetom, započela svoj rad koji ide planiranom dinamikom.

osobe sa invaliditetom
foto: Shutterstock

Nadam se da ćemo sledeću godinu da dočekamo sa tim novim zakonom, koji će onim organizacijama, onim savezima udruženja koji budu ispunjavali zakonom propisane uslove po pitanju njihove reprezentativnosti, omogućiti finansiranje na više nivoa i u samoj državi, uključujući i lokalne samouprave, rekao je Selaković.

On je naveo su savezi glavna, ključna spojnica sa nivoom državne vlasti, preko kojih se podjednako komunicira sa svim udruženjima, kojih ima više od 500 i da je zajednički interes, da svako udruženje koje je član saveza ima određenu vrstu koristi od programskog konkursa.

Prema njegovim rečima, cilj je Srbija bez barijera, a to znači da našu zemlju činimo svakim danom sve više državom istih šansi za sve građane. Selaković je rekao da veruje da je na najbolji mogući način uspeo da odgovori onome što jesu zahtevi i potrebe udruženja, na obostranu korist.

Ministar je naveo da očekuje da će sredstva biti utrošena na takav način da zaista zadovoljavaju potrebe onih kojima su ova sredstva i najnužnija i najpotrebnija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track