IMALI ZANIMLJIVU IDEJU, A ONDA BANKROTIRALI: Nemačka firma promovisala slonove svojim pićem, ali je vrlo brzo sve pošlo naopako
Foto: Shutterstock

sreća kratko trajala

IMALI ZANIMLJIVU IDEJU, A ONDA BANKROTIRALI: Nemačka firma promovisala slonove svojim pićem, ali je vrlo brzo sve pošlo naopako

InfoBiz -

Nemačka firma za proizvodnju pića podnela je zahtev za bankrot. Kao razlog navodi tekuću inflaciju.

Start-ap firma Elephant Gin želela je svojim pićima promovisati zaštitu slonova, ali to se ipak neće desiti. Firma trenutno zapošljava oko 22 osobe. Zahtev za nesposobnost plaćanja podnesen je Okružnom sudu Berlin-Karloterburg, a advokat Gordon Geiser imenovan je privremenim stečajnim upravnikom. Sada želi pronaći investitora za firmu.

Krajem 2023. još je jedna destilerija morala pokrenuti stečaj. Ne može se isključiti val bankrota u industriji džina ove godine.

Vodka
foto: Profimedia

Tesa i Robin Gerlah, osnivači Elefant Džina, želeli su svom džinu dati afrički štih. I firma je na početku bila vrlo uspešna. Tome su, između ostalog, doprinele relativno visoke cene rakije od smreke i pomama oko džina poslednjih godina. Potrošači mogu kupiti Elephant London Dry Gin na službenoj web stranici za oko 35 evra.

Zbog uspešnog poslovanja osnivači su prošle jeseni otvorili novu destileriju u Vitenburgu. U rad nove destilerije ukupno je uloženo devet miliona evra.

SAMO NEKOLIKO MESECI NAKON OTVARANJA...

Samo nekoliko meseci nakon otvaranja, Elephant Gin je bankrotirao. Jedan od razloga za to je taj što je pompa o džinu već utihnula u vreme otvaranja nove destilerije. Inflacija i posledična promena u kupovnom ponašanju potrošača takođe su ozbiljno oštetili prodaju firme.

Budući da su pića Elephant-Gina skuplji proizvodi, kupci se sve više odlučuju za jeftinije brendove. Osim toga, krediti za proizvodni pogon i ulaganja u vlastitu firmu dodatno su opteretili finansije kompanije.

(Kurir.rs/Fenix magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track