NEMCI OSTAJU BEZ JOŠ JEDNOG DIVA: Jedan od najvećih evropskih proizvođača na izdisaju NAJVEĆA KRIZA ZA SKORO 100 GODINA POSLOVANJA
Foto: Shutterstock

stečaj

NEMCI OSTAJU BEZ JOŠ JEDNOG DIVA: Jedan od najvećih evropskih proizvođača na izdisaju NAJVEĆA KRIZA ZA SKORO 100 GODINA POSLOVANJA

InfoBiz -

Poznati nemački proizvođač dušeka i kreveta Breckle podneo je zahtev za stečaj!

Lokalni mediji navode da su dve od tri kompanije iz grupe Breckle podnele zahtev za nesolventnost sudu u Getingenu. Imenovan je stečajni upravnik dok će proizvodnja za sada biti nastavljena. Mediji navode da će stečajni upravnik pokušati da stabilizuje poslovanje i organizuje stečajni novac radnika.

Zaposleni su o stečaju obavešteni u ponedeljak ujutro.

Кompaniju je inače 1932. godine osnovao Emil Brekl u Beningenu na Nekaru kao firmu za tapaciranje. Šezdesetih godina prošlog veka kompanija se specijalizovala za proizvodnju dušeka. Takođe se proizvode i okviri za krevete.

Fabrika u Northajmu osnovana je 1975. godine i sa impresivnom površinom većom od 80.000 kvadratnih metara jedna je od najvećih fabrika dušeka i tapaciranih kreveta u Evropi. Grupa Breckle proizvodi isključivo na lokaciji u Northajmu.

Breckle grupa se tokom poslednjih nekoliko decenija razvila u najvažnijeg proizvođača dušeka i tapaciranih kreveta u Evropi.

Trenutno zapošljava oko 350 radnika.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track