KONZORCIJUM KOMPANIJA ZVANIČNO KUPIO SRPSKOG AUTOMOBILSKOG GIGANTA: Ponudili 69 miliona RSD, evo šta im je sve pripalo
Foto: AP/Ilustracija

i to je okončano

KONZORCIJUM KOMPANIJA ZVANIČNO KUPIO SRPSKOG AUTOMOBILSKOG GIGANTA: Ponudili 69 miliona RSD, evo šta im je sve pripalo

InfoBiz -

Konzorcijum kompanija Termogama i Rolling-co iz Kragujevca i zvanično je novi vlasnik bivšeg automobilskog giganta, preduzeća Grupa Zastava vozila iz tog grada, jer država kao imalac prava preče kupovine u skladu sa Zakonom o kulturnom nasleđu nije zainteresovana za kupovinu, saopštila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Termogama i Rolling-co su na javnom nadmetnju ponudili najvišu cenu, od 69 miliona dinara, što je ujedno bila i početna cena.

Zastava, Kompanija JAC
foto: Kurir Štampano

Po toj ceni prodati su poslovni prostori na više lokacija ove nekada uspešne kragujevačke fabrike, kao i zgrade fabrike, kancelarije, oprema, zalihe i potraživanja.

Grupi Zastava vozila su pripadala najveća preduzeća kao Fabrika automobila ili Fabrika kamiona Zastava, a poslovala je kao krovno preduzeće koje se bavilo holding poslovima, odnosno upravljanjem firmama članicama. U stečaju je od 2017. godine.

Termogama je firma osnovana 1992. godine kao projektantsko izvođačka firma iz oblasti termoenergetskog i termotehničkog inženjeringa, sa sedištem u Kragujevcu.

Firma Rolling-co je osnovana 1991. godine u Kragujevcu, a osnovna delatnost je uvoz i distribucija hemikalija za potrebe različitih industrijskih grana.

(Kurir.rs/eKapija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track