KAKVA ZVER JE STIGLA NA SAJAM U BEOGRADU Model vredan gotovo 400.000 € sve ostavlja bez daha - Evo koji je auto najjeftiniji!
Foto: Radojko Vratonjić

top ponuda

KAKVA ZVER JE STIGLA NA SAJAM U BEOGRADU Model vredan gotovo 400.000 € sve ostavlja bez daha - Evo koji je auto najjeftiniji!

InfoBiz -

Ovogodišnji Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme ‘Motopassion‘ je počeo i trajaće sve do 27. marta na Beogradskom sajmu, a ponuda je i više nego raznovrsna.

Sajam automobila, Beogradski sajam automobila 24, Beogradski sajam auto opreme
foto: Radojko Vratonjić

Najjeftiniji ponuđeni auto na sajmu je FIAT Panda od 12.950 evra, dok je titula najskupljeg modela pripala baš KTM X-BOW GT-XR za koje se mora izdvojiti dobranih 380.000 evra. Reč je kako kažu o super sportskom automobilu namenjenom pravim individualistima koji od automobila žele neukroćenu dinamiku, radikalan dizajn i čisti entuzijazam u svakodnevnoj vožnji a koji poseduje maksimalnu brzinu od 280 km/h. KTM je inače austrijski proizvočač motocikala i sportskih automobila.

Na ovogodišnjoj manifestaciji će veći apostrof nego ranije biti na hibridnim modelima automobila, što posebno ističu na štandu Renoa.

- Nakon sajma u Ženevi i premijernog prikazivanja modela Rafale, gosti sajma sada imaju priliku i da u našem glavnom gradu vide ovaj automobil, čija je cena 59.390 evra. Pored njega i ostali hibridi svim zainteresovanima upadaju u oči, ali je za sada on odneo prevagu – poručili su za Kurir sa štanda Renoa.

Sajam automobila, Beogradski sajam automobila 24, Beogradski sajam auto opreme
foto: Radojko Vratonjić

Inače model Rafale poseduje E-Tech full hybrid motor od 200 KS sa punim rezervoarom benzina, kao i ugrađenim internet pretraživačem Guglom i 50 dostupnih aplikacija.

GOSTI ŽELE SVE DA VIDE

Gosti su generalno zainteresovani da sve čuju, hostese pored automobila su ljubazne i mnogim zahtevima izlaze u susret, naravno nudivši da svako koga više zanima neki konkretni model u isti sedne i oseti odgovara li mu enterijer vozila, koliko u njemu ima prostora i tome slično.

Sajam Automobila
foto: Petar Aleksić

Na štandu Subarua otkrivaju da se prolaznici najviše zanimaju za motore ove marke, jer je opšte poznato da su na dobrom glasu.

- Pored motora, najviše njih je zainteresovano da čuje nešto više o Foresteru, koji nažalost ove godine nije prisutan na sajmu. Cene ovde ponuđenih modela se kreću od 39.000 evra pa naviše – kažu sa ovog štanda za Kurir.

Sajam automobila, Sajam automobila 2024
foto: Petar Aleksić

Posebnu pažnju je privukao i Mercedesov AMG G 63, koji košta 231.000 evra, i poseduje 8-cilindrični benzinski motor, sa maksimalnom brzinom od 220 km/h.

Sajam automobila, Beogradski sajam automobila 24, Beogradski sajam auto opreme
foto: Radojko Vratonjić

Pored svega toga, na sajmu se možete uveriti i u to koliko je bitna bezbednost u saobraćaju, pošto je za sve obezbeđen simulator prevrtanja, a pored auto delova (od ulja do softvera) dostupni su u režiji BMW-a i modeli za najmađe, za koje će takođe biti zainteresovanih bez svake sumnje. Pored svega toga, i ljubitelji oldtajmera će zadovoljiti svoje potrebe, pored automobila videće i motocikle, a poseban užitak će im pružiti tradicionalna parada koja je na programu u nedelju 24. marta.

1 / 5 Foto: Radojko Vratonjić

Raspored u hali

Na sajmu u hali 1 mogu se videti: Mazda, Nissan, MG, Škoda, Subaru, Isuzu, Toyota, Honda, Opel, Peugeot, Suzuki, Fiat, Abarth, Jeep, Alfa Romeo, Citroen, Chery, Ford, Hyundai, Dacia, Renault, Kia, Volvo, Geely, Lynk&Co.

Hala 3 rezervisana je za: Mercedes, Maybach, BMW i Mini.

U hali 3A – u kojoj će se predstaviti laka privredna vozila i izlagači LCV programa – Mercedes, Renault, Dacia, Fiat Professional, BG Plast – biće predstavljena i mini izložba kineskih električnih vozila u organizaciji kompanije Ferum iz Šida (putničko i lako dostavno vozilo marke BAW – model Pony, lako dostavno vozilo marke Runhorse – model J2-P i džip petosed marke Dayun model Yuehu).

Sajam automobila, Beogradski sajam automobila 24, Beogradski sajam auto opreme
foto: Radojko Vratonjić

Na sajmu 'Motopassion' u hali 4 su brendovi motocikala, ATV vozila i skutera: BMW, Honda, KTM, Kawasaki, Suzuki, Motomorini, SYM, Yamaha, Ducati, Benelli, Zontes, QJ Motor, Kymco, Keeway, Polaris, Indian, Triumph, Husqvarna, GASGAS, Jawa, Linhai, Malaguti, CAN AM, Odes, Segway, Loncin, Voge, Peugeot, Peda, Kove. Prateću automobilsku opremu posetioci mogu da pogledaju u halama 2 i 1A.

1 / 15 Foto: Radojko Vratonjić

Bonus video:

02:40

KOD NOVIJIH AUTOMOBILA VIŠE NE MOŽE DA SE PREPOZNA PRAVA KILOMETRAŽA! Stručnjaci otkrili šta je presudno kod kupovine vozila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track