AKO VAM SE UPALI OVA LAMPICA U AUTU - ODMAH GA SE REŠITE: Svima se desilo bar jednom, deluje bezazleno, a popravka je PAPRENA
Foto: Zorana Jevtić

loš znak

AKO VAM SE UPALI OVA LAMPICA U AUTU - ODMAH GA SE REŠITE: Svima se desilo bar jednom, deluje bezazleno, a popravka je PAPRENA

InfoBiz -

U današnjoj ekonomskoj situaciji, za mnoge je kupovina novog automobila nedostižan san, a ako im svejedno treba vozilo, okrenuće se tržištu polovnjaka. Mehaničar upozorava kako bi bilo dobro da o činjenici da je upaljena lampica za motor obavestite i potencijalnog kupca.

U zavisnosti od cene koju platite, i takav automobil može da vam posluži godinama, ali mehaničar s dugogodišnjim iskustvom upozorava na jedan znak da je vaš limeni ljubimac na izdisaju.

polovni automobili
foto: Shutterstock

Skoti Kilmer, mehaničar koji se tim zanatom bavi 56 godina, u videu koji je objavio na društvenim mrežama objašnjava kada auto treba zameniti, prenosi Mirror.

On tvrdi da je prvi znak da će uskoro doći do problema s menjačem kada se na instrument tabli upali lampica "proverite motor".

Motor automobila može i dalje da bude savršen, ali ako čujete ili osetite da vam u menjaču nešto povremeno 'zveči', to znači da bi trebalo da se rešite svog polovnog automobila, savetuje Kilmer.

menjac
foto: Shutterstock

Popravljanje menjača zna biti vrlo skup zahvat, zbog čega je ponekad bolje i isplativije jednostavno se rešiti vozila. Ipak, upozorava mehaničar, bilo bi dobro da i kupcu date do znanja u kojem je stanju auto koji kupuje, prenosi Večernji.

kurir.rs/mondo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track