Kilogram svinske masti u Paraćinu kod domaćih proizvođača košta već od 400 dinara, kavuma iznosi 300 dinara, dok suvo meso po kilogramu košta od 400 do 700 dinara.

Na društvenoj mreži Fejsbuk u grupi "Mi iz Paraćina" pojavila se objava jednog proizvođača mesa i domaćih mesnih prerađevina sa detaljnim cenama.

U objavi sa cenovnikom stoji da šnicle od svinjskog buta i vrata za kilogram koštaju 600 dinara, svinjsko meso komadi iznosi 1 kg 550 dinara, dok je kilogram čvaraka 800 dinara.

U cenovniku stoji i da je kilogram kavurme 300 dinara, a kilo svinjske masti 400 dinara.

prodaja-mesa-i-preradjevina-od-mesa.jpg
Printscreen/ Facebook/ Mi iz Paraćina 

Što se diče domaćih suvih ili dimljenih proizvoda oni koštaju od 400 do 700 dinara.

Cene suvog mesa

  • suve kosti 1 kg 400
  • suva rebra 1 kg 500
  • suvo meso 1 kg 600
  • suva slanina 1 kg 700
  • pečenica 1 kg 700
  • suvi vrat 1 kg 700
  • dimljene kobasice 1 kg 600

*Iznosi su u dinarima

Poređenja radi u marketima u Beogradu prodimljena kobasica košta 900 dinara, suvi vrat je od 1.100 dinara kao i pečenica. Suva rebra koštaju 600 dinara, dok je svinjska mast znatno poskupela i košta od 470 do 630 dinara.

Bonus video:

02:54
MAJSTORICA ZA ČVARKE OTKRILA ORIGINALNI RECEPT: Samo OVAKO se spremaju najbolje "bombone od svinje" (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija