POČELA PRIJAVA ZA 18.000 DINARA PO HEKTARU: Pre podnošenja zahteva za subvencije, poljoprivrednici moraju DA URADE JEDNU STVAR!
Foto: Efcka / Alamy / Profimedia, Shutterstock

JAVNI POZIV

POČELA PRIJAVA ZA 18.000 DINARA PO HEKTARU: Pre podnošenja zahteva za subvencije, poljoprivrednici moraju DA URADE JEDNU STVAR!

InfoBiz -

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara raspisan je danas, 1. februara, i trajaće do 1. marta 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- Podsećamo da je neophodno da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na ovu vrstu podsticaja, poljoprivrednik izvrši obnovu registracije za tekuću godinu u eRPG. Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju - u svoje ime i za svoj račun, a subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu - navodi se u saopštenju i dodaje:

usev, njiva, evri
foto: Shutterstock

- Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara. Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track