NEMAČKA JE SVE MANJE OTVORENA ZA ZAPOŠLJAVANJE NOVIH RADNIKA: I otkazi postaju sve češći, a OVAJ sektor je u najvećoj krizi!
Foto: Shutter

nemačka u problemu

NEMAČKA JE SVE MANJE OTVORENA ZA ZAPOŠLJAVANJE NOVIH RADNIKA: I otkazi postaju sve češći, a OVAJ sektor je u najvećoj krizi!

InfoBiz -

Nemačke kompanije su sve manje spremne na zapošljavanje novih radnika, ističe se u objavljenom izveštaju Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

Indikator koji meri spremnost nemačkih kompanija na zapošljavanje radnika je u januaru pao na 95,5 poena sa decembarskih 96,5 poena, objavljeno je na veb stranici IFO.

Kompanije prilično oklevaju sa zapošljavanjem novih ljudi, otpuštanja postaju sve verovatnija, saopštio je šef istraživanja IFO Klaus Volrabe (Klaus Wohlrabe).

radnici, gradilište
foto: Vladimir Šporčić

U nemačkim sektorima proizvodnje i trgovine vlada pesimizam povodom zapošljavanja novih radnika, a ni sektor usluga nije pošteđen ovog trenda.

Radnike, pre svega, traže IT kompanije i firme koje pružaju konsultantske usluge. Nemački građevinski sektor se nalazi u krizi koja se održava i na uzdržanost prilikom zapošljavanja osoblja.

U odvojenom saopštenju IFO navodi se da je nemačka privreda „zaglavljena u recesiji“ pošto se poslovno raspoloženje kompanija u Nemačkoj dodatno pogoršalo u januaru.

gradilište, građevina, inženjer, 0340721065, arhitekta
foto: Profimedia

Nemačke firme bile su manje zadovoljne trenutnim poslovanjem u odnosu na decembar i više skeptične povodom razvoja svog poslovanja u narednih šest meseci.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track