SLOVENCI PREUZELI SRPSKU KOMPANIJU: Hoće da dupliraju broj radnika, utrostruče prihod i uzmu 25% tržiša onlajn prodaje u ovom ROKU
Foto: Shutterstock

dobili zeleno svetlo

SLOVENCI PREUZELI SRPSKU KOMPANIJU: Hoće da dupliraju broj radnika, utrostruče prihod i uzmu 25% tržiša onlajn prodaje u ovom ROKU

InfoBiz -

Nakon dobijanja regulatornih saglasnosti i ispunjavanja svih prethodnih uslova, slovenačka kompanija "Big Bang" je završila akviziciju jednog od najprepoznatljivijih srpskih onlajn trgovaca, "BC Group", i postala vlasnik 100 odsto akcijskog udela kompanije.

Završenim preuzimanjem, "Big Bang Grupa" je zvanično ušla na perspektivno srpsko tržište i danas je preko četiri onlajn prodavnice i 25 ekspozitura dostupno za 16 miliona stanovnika iz četiri zemlje.

Kurirska Služba, Dostava, Dostavljač, DOstava na kućnu adresu
foto: Profimedia

- Već sledeće godine počinjemo da širimo mrežu pikap pointa, jer smo svesni da našim kupcima moramo biti što dostupniji. Prema najnovijim trendovima i prognozama, za četiri godine u Srbiji će kupovati preko interneta čak 4,4 miliona pojedinaca. Zato smo već započeli dodatno zapošljavanje, a do 2027. godine imaćemo duplo više zaposlenih nego što smo ih imali prošle godine - rekao je sadašnji većinski vlasnik "BC grupe" Oleg Kulidžan, koji i nakon transakcije ostaje direktor kompanije.

- Završetak akvizicije "BC Grupe" i ulazak na srpsko tržište predstavljaju novu, važnu prekretnicu u razvoju i regionalnom širenju "Big Bang Grupe", koja danas kupcima nudi mnogo više od samo tehnoloških proizvoda. Naši ciljevi za naredni period su svakako veoma ambiciozni, ali siguran sam da su dostižni. Do 2027. godine želimo da u Srbiji osvojimo 25% tržišnog udela u onlajn prodaji. Povećanjem asortimana, proširenjem prodajnog asortimana na sport, fitnes opremu, alate, igračke, nameštaj i kućnu galanteriju, proširenjem mreže pikap pointa, povećanjem skladišnih kapaciteta i obezbeđivanjem najboljeg mogućeg korisničkog iskustva, želimo da se naši prihodi u Srbiji povećaju na blizu 55 miliona evra u sledećoj godini, a do 2027. godine planiramo da ostvarimo već oko 90 miliona eura prihoda, po završetku akvizicije - rekao je Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor "Big Banga".

Inače, "BC Grupa" lani je ostvarila 35 miliona evra prihoda, što znači da u iduće četiri godine to žele malte ne da u trostruče na oko 90 miliona evra.

Prema prvim procenama, cela "Big Bang grupa", izuzimajući "BC Grupu", ove godine će ostvariti oko 300 miliona evra prihoda. Ambicije "Big Banga" su da postane "prvo digitalno" maloprodajno i onlajn tržište u regiji, koje će kupcima pružiti najbolje korisničko iskustvo na svakom koraku. Očekuje se da će kompanije u "Big Bang Grupi" ostvariti između 370 i 380 miliona evra prihoda u 2024. i imati oko 700 zaposlenih.

Kurir.rs/ Blic Biznis/ Preneo: S.Đ.

Bonus video:

00:33

Prekogranična onlajn prodaja u jeku pred Kinesku novu godinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track