ZARA POVUKLA KONTROVERZNU MODNU KAMPANJU O KOJOJ BRUJI SVET: Šta se krije iza poteza modnog giganta s radnjama i u Srbiji?
Ilustracija, Foto: Shutterstock

reklamne fotografije sa lutkama sa nedostajućim udovima

ZARA POVUKLA KONTROVERZNU MODNU KAMPANJU O KOJOJ BRUJI SVET: Šta se krije iza poteza modnog giganta s radnjama i u Srbiji?

InfoBiz -

Internacionalna modna kompanija "Zara" je povukla sa svoje veb stranice reklamne fotografije sa lutkama sa nedostajućim udovima i statuama umotanim u belo, nakon što su neki propalestinski aktivisti pozvali na bojkot tog modnog brenda.

Kompanija "Inditeks", koja je vlasnik "Zare", saopštila je da je promena deo uobičajene procedure osvežavanja sadržaja. Ne komentarišući pozive na bojkot, iz "Inditeksa" navode da je kolekcija "Atelje" osmišljena u julu, a fotografije snimljene u septembru, dok je rat između Izraela i Hamasa počeo posle 7. oktobra, prenosi Rojters.

Na "Zarinom" Instagram nalogu je objavljeno desetine hiljada komentara o fotografijama, mnogi sa palestinskim zastavama, dok je haštag BoycottZara bio u trendu na platformi X (Tviter).

Na jednoj od fotografija prikazana je manekenka koja nosi lutku umotanu u belo, na drugoj poprsje leži na podu, a tu je i fotografija manekenke bez ruku.

Kritičari su naveli da reklamne slike liče na fotografije leševa u belim pokrovima u Gazi.

Kurir.rs/Blic/Prenela: SĐP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track