PLJUŠTE OTKAZI U VELIKIM KOMPANIJAMA: Farmaceutski gigant na kolenima, otpušta oko 800 radnika - NIJE JEDINI!
Foto: Reuters

smanjuju troškove

PLJUŠTE OTKAZI U VELIKIM KOMPANIJAMA: Farmaceutski gigant na kolenima, otpušta oko 800 radnika - NIJE JEDINI!

InfoBiz -

Amazon planira da otpusti više od 180 zaposlenih u svom odeljenju za igre, u sklopu restrukturiranja kompanije, jer strahovanja od dugoročne recesije navode velike kompanije da smanjuju troškove.

Prema internom imejlu, Amazon će smanjiti broj zaposlenih za oko 180 u svojoj sekciji za igre, drugi put ove godine.

Potreba za tim smanjenjem, kako je rekao potpredsednik Amazon gejmsa, Kristof Hartman leži u tome da kompanija „mora da usmeri svoje resurse još više na oblasti koje imaju najveći potencijal da pokrenu naš posao napred“.

U novembru, Forbes je evidentirao i planove Diš netvorka da otpusti više od 500 zaposlenih. Očekuje se da će smanjenje broja zaposlenih u Nekstdoru pogoditi 176 od njegovih više od 700 zaposlenih.

Fajzer će otpustiti 781 zaposlenog na lokaciji u Gledstounu u Nju Džersiju, jer prodaja njegove vakcine protiv kovida opada.

Ovo smanjenje dolazi manje od mesec dana nakon što je farmaceutski gigant smanjio procenu prihoda za 2023. za devet milijardi dolara i predstavio veliku inicijativu za smanjenje troškova koja bi trebalo da donese uštede od 3,5 milijarde dolara.

Fajzer
foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Procenjuje se i da će NFT kompanija Open si otpustiti polovinu svoje radne snage, odnosno 115 zaposlenih zbog organizacionih i operativnih promena. Panera je najavila da će broj pozicija u kompaniji (1.800) smanjiti 17 odsto, a kompanija Čarls Švab pet do šest procenata od 36.000 zaposlenih.

Izdavač Njujorkera i Veniti fera, Konge Nast ukinuće oko 250 pozicija, a izvršni direktor Rodžer Linč, naveo je u saopštenju: „mi smo u industriji koja se menja“.

Izvršni direktor Splanka, Geri Stil najavio jeotkaze koji će uticati na sedam odsto radne snage kompanije u memorandumu upućenom zaposlenima, rekavši da se „ukupno tržište smanjilo i očekujemo da će makro okruženje nastaviti da bude nepredvidivo“.

kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:29

MULTIMILIJARDER UPOZORAVA NA KRIZU KOJA DOLAZI! Masovno otpuštanje iz kompanija, ekspert obrazložio: Pola radnika će biti višak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track