BILA SAM UPLAŠENA I ZABRINUTA, SVE JE TO PREVIŠE! U ovom restoranu rade ROBOTI: Pogledajte kako su uslužili Katarinu (VIDEO)
Foto: TikTok/kataklizma.mp4

nije moguće ništa bez ljudi

BILA SAM UPLAŠENA I ZABRINUTA, SVE JE TO PREVIŠE! U ovom restoranu rade ROBOTI: Pogledajte kako su uslužili Katarinu (VIDEO)

InfoBiz -

Jedna Katarina posetila je Japan i Tokio, i tom prilikom posetila restoran u kom rade roboti.

Ona je snimak iz restorana objavila na društvenoj mreži Tiktok i objasnila kako je to celo iskustvo izgledalo.

"Posetila sam restoran u kom rade roboti. Dobro došli u Tokio i očigledno 3023. godinu. U tokijskoj regiji Šibuja nalazi se restoran koji na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi restoran dok vas ne dočekaju roboti na recepciji. Roboti koji vam donose hranu i roboti konobari, koji se nalaze ispred svakog stola. Vaš lični robot spreman je da ćaska sa vama na japanskom ili na engleskom. Da strpljivo i detaljno odgovara na vaša pitanja ali i da zapleše i da zapeva.

robot
foto: TikTok/kataklizma.mp4

Iskreno, nisam baš sigurna šta mislim o ovome, na prvu loptu bila sam uplašena, zatim začuđena, pa konačno oduševljena. Ali da li bih baš volela da ovako izgleda naša budućnost, nisam sigurna", rekla je Katarina u ovom videu.

U opisu je navela da je pre dolaska znala da će da poseti ovaj restoran ali da se i uplašila zbog cele situacije.

robot
foto: TikTok/kataklizma.mp4

"Mnogo puta tokom ovog putovanja i boravka u Tokiju izgubila sam pojam ne o vremenu, već o godini i veku u kom se nalazim. Futuristički kakav i jeste, Tokio vas primorava da se na brzinu naviknete na budućnost koja nas, nažalost ili na sreću tehnološkog napretka, očekuje.

@kataklizma.mp4 Mnogo puta tokom ovog putovanja i boravka u Tokiju izgubila sam pojam ne o vremenu, već o godini i veku u kom se nalazim. Futuristički kakav i jeste, Tokio vas primorava da se na brzinu naviknete na budućnost koja nas, nažalost ili na sreću tehnološkog napretka, očekuje. Primera radi, da sam pre dolaska u Tokio znala da ću posetiti ovaj restoran, sigurna sam da bih bila uzbuđena i euforična, dok sam danas bila više uplašena i čak zabrinuta zbog toga što sedim pored robota koji razgovara sa mnom na nekoliko svetskih jezika, koji je u stanju da uzme moju porudžbinu i istu mi donese, koji mi postavlja pitanja i donosi zaključke u vezi sa mojim emocijama, razmišljanjima, poreklom. Sve je to malo previše ? Ali, jedno je sigurno: ovo treba doživeti. Kakvo je vaše mišljenje na ovu temu, da li verujete da ovo zaista jeste naša budućnost i kakvo osećanje to proizvodi u vama? Pišite mi ⬇️ #japan #putovanjeujapan #tokio #neobicnaputovanja #putujapan #zemljaizlazecegsunca #roboti #vestackainteligencija ♬ Emotions - Brenda Lee

Primera radi, da sam pre dolaska u Tokio znala da ću posetiti ovaj restoran, sigurna sam da bih bila uzbuđena i euforična, dok sam danas bila više uplašena i čak zabrinuta zbog toga što sedim pored robota koji razgovara sa mnom na nekoliko svetskih jezika, koji je u stanju da uzme moju porudžbinu i istu mi donese, koji mi postavlja pitanja i donosi zaključke u vezi sa mojim emocijama, razmišljanjima, poreklom. Sve je to malo previše. Ali, jedno je sigurno: ovo treba doživeti", napisala je ona.

"Odvratno", E, ovi će da nas unište","Užas", "Taman gladna bila,ne bih išla da me oni služe.Neko je zbog toga bez posla", neki su od komentara ispod ovog videa.

"A ko sprema hranu, nije moguće ništa bez ljudi", jedan je od komentara na Tiktoku, a Katarina je odgovorila da hranu spremaju ljudi koji su u kuhinji i ne vide se.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track