KOKA-KOLA HBC SRBIJA: Voda povezana s trovanjem u Hrvatskom nije u ponudi u Srbiji
Foto: Shutterstock

KOKA-KOLA HBC SRBIJA: Voda povezana s trovanjem u Hrvatskom nije u ponudi u Srbiji

InfoBiz -

Kompanija "Koka-kola HBC Srbija" saopštila je danas da se voda koja je povezana sa slučajem trovanja u Hrvatskoj ne koristi u proizvodima te kompanije na srpskom tržištu.

U saopštenju „Koka-kole HBC Srbija“ ističu da se voda „Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml“ ne nalazi u portfoliju te kompanije na srpskom tržištu, kao i da su kvalitet i bezbednost njihovih proizvoda uvek bili ključni prioritet kompanije.

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke u kojima se upozoravaju građani Hrvatske da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi „Koka-kola“ jer uzrokuju oštećenje jednjaka i želuca, u Kliničko-bolničkom centru Rijeka potvrđen je slučaj trovanja, što je potvrdila i riječka policija.

Hrvatska „Koka-kola“ potvrdila je da je jedan slučaj povezan sa njihovim pićem iz linije mineralne vode „Remerkvele“ (Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate) u staklenoj bočici od 330 mililitara.

Hrvatski mediji pišu da se pretpostavlja da se jedna osoba otrovala kiselinom, pošto je popila bezalkoholno piće u jednom kafiću. Flašica u kojoj se napitak nalazio navodno je bila kontaminirana kiselinom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track