"NA NOVOJ ADRESI JOŠ JAČA BORBA PROTIV SIVE EKONOMIJE" Direktorka Poreske uprave Dragana Marković ugostila Sinišu Malog (VIDEO)
Foto: Kurir TV

kurir tv

"NA NOVOJ ADRESI JOŠ JAČA BORBA PROTIV SIVE EKONOMIJE" Direktorka Poreske uprave Dragana Marković ugostila Sinišu Malog (VIDEO)

InfoBiz -

Poreska uprava od sada - na novoj adresi. Direktorka Dragana Marković kaže da će rad u novoj zgradi u Zemunu umnogome će olakšati rad poreskih organa u borbi protiv sive ekonomije.

- U ovoj zgradi smešten je Sektor za kontrolu, Sektor za naplatu, između ostalog Sektor za računovodstvo, Analiza rizika, Poreska policija, Centar za velike poreske obveznike i dve filijale, filijala Novi Beograd i filijala Zemun. Rad u ovoj zgradi, sa reformisanim poslovnim procesima, dovešće do još jače borbe protiv sive ekonomije i pojednostaviće uslove za poštovanje poreskih propisa svim našim poreskim obveznicima - kaže Marković.

Ministar finansija Siniša Mali, koji je obišao Poresku upravu na novoj adresi, kaže da je stopa inflacije u oktobru pala za 1,7 odsto u odnosu na septembar.

Siniša Mali
foto: Kurir TV

- Ono što želim da podelim sa vama i građanima Srbije je sjajna vest iz oktobra meseca. Po fleš proceni inflacija u oktobru mesecu nam je samo 8,5 odsto, dakle pala je sa 10,2 odsto u septembru. To je sjajna vest i želim da čestitam svim građanima Srbije, to je zajednički uspeh svih vas i svih nas. Mi smo očekivali jednocifrenu inflaciju negde tek u decembru, ali očigledno te mere koje smo preduzeli poslednjih par meseci dale su svoj rezultat - rekao je Mali.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:26

Građani pitali Vesića, Mali mu odmah odgovorio: BEZ FISKALNIH KASA ZA PRODAVCE SVOJIH DOBARA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja