EVO ZAŠTO CVETA TRGOVINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ove kupce ne zanimaju ni prodavnice ni sajtovi, a imaju veliku PAŽNJU I MOĆ!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

drugačija generacija

EVO ZAŠTO CVETA TRGOVINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ove kupce ne zanimaju ni prodavnice ni sajtovi, a imaju veliku PAŽNJU I MOĆ!

InfoBiz -

Jedna anketa je nedavno pokazala da pripadnici generacije Z iz Amerike poklone najradije biraju i kupuju preko Instagrama, odnosno TikToka.

Dakle, ne zanimaju ih mnogo ni prodavnice ni zvanični sajtovi. U pitanju je starosna grupa uzrasta od 18 do 29 godina, koja u današnjem, posebno medijskom svetu, uživa veliku pažnju i moć.

Instagram
foto: Profimedia

Nije čudo što je sve više trgovaca na društvenim mrežama, i to baš na ovim platformama. Skoro polovina (48%) ispitanih Amerikanaca kaže da će makar nešto od kupovine na kraju godine obaviti preko TikToka ili Instagrama.

Ovo je znatno veći procenat u odnosu na jednu trećinu ukupnih kupaca koji su rekli isto to.

Oko 86 odsto kupaca iz generacije Z kaže da društveni mediji utiču na njihove odluke o kupovini, navodi izveštaj ICSC-a.

Podsećamo vas i da je kupovina preko Instagrama moguća od 2016, dok je od septembra ove godine - moguća i na TikToku.

Za razliku od klasičnih prodavnica ili sajtova, ono što podstiče kupovinu preko društvenih mreža jeste uticaj poznatih ličnosti, iliti reč influensera. Mladi ne kriju da "padaju" pod taj uticaj.

Kurir.rs/ Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track