JOŠ PAR DANA ZA PRIKLJUČENJE NA STRUJU NELEGALNIH OBJEKATA: Odnosi se isključivo na OVE građane, nema produžetka roka
Foto: Shutterstock

VAŽNO

JOŠ PAR DANA ZA PRIKLJUČENJE NA STRUJU NELEGALNIH OBJEKATA: Odnosi se isključivo na OVE građane, nema produžetka roka

InfoBiz -

Mogućnost podnošenja zahteva za priključenje nelegalnih objekata na struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje uskoro se završava, u nedelju 15. oktobra. Kako najavljuju nadležni, rok za prijavu najverovatnije neće biti produžen.

Prijavljivanje je otvoreno još od 15. septembra, nakon što je usvojen Zakon o dopunama Zakona o ozakonjenju objekata.

brojilo, struja
foto: Shutterstock

- Pravo priključenja na komunalne usluge odnosi se isključivo na građane koji su vlasnici stanova u kojima žive i za to moraju da dostave dokaz - naglašava Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prijave se podnose nadležnim opštinama. Postoji formular koji se popunjava, a vlasništvo nad objektom dokazuje se kupoprodajnim ugovorom, ugovorom o poklonu ili nekom drugom vrstom ugovora.

U formular treba da upišete ime i prezime, JMBG, adresu, mesto, broj telefona, kao i geodetski snimak objekta.

Ukoliko nema takvog ugovora, kod notara se overava izjava da osoba živi u navedenom objektu zajedno sa svojom porodicom.Opštine kada prime te prijave imaju 15 dana da izdaju potvrdu da je moguće priključiti te objekate na komunalnu infrastrukturu.

Dodaje i da se na ovaj način može priključiti samo jedna nekretnina, ali da ovo ne uključuje poslovne objekte, niti investitore koji su nelegalno gradili i ostali bez mogućnosti upotrebe ove vrste priključka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track