UZ TRUBU I PIVO ZABORAVILI DA IZDAJU RAČUN: Poreska zatvorila 66 objekata zbog nepravilnosti sa fiskalnim uređajima
Foto: Marina Lopičić

stiglo za naplatu

UZ TRUBU I PIVO ZABORAVILI DA IZDAJU RAČUN: Poreska zatvorila 66 objekata zbog nepravilnosti sa fiskalnim uređajima

InfoBiz -

U 102 kontrole prometa putem fiskalnih uređaja nepravilnosti su pronađene u 66 slučajeva. Sve ovo dogodilo se, kako navodi Poreska uprava, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvila u Nišu, Tešnjarskih večeri u Valјevu i Dana piva u Zrenjaninu, bilo je 19 kontrola i zbog utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavlјanja delatnosti.

- U Guči i Valјevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva, precizirano je u saopštenju.

Poreska uprava ističe da inspektori te uprave kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja u skladu sa propisima koji se odnose na novi model e-fiskalizacije.

Guča
foto: RINA, Shutterstock

Kontrolama su tokom ove godine obuhvaćeni i obveznici koji su uzeli učešće na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama.

PU ističe da, zahvalјujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji i da je na taj način, uz primenu analize rizika i cilјanih kontrola, u mogućnosti da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Poreska uprava je pozvala sve obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja