120 NA SAT OKO BEOGRADA! U toku su završni radovi na Obilaznici, petlje Avala i Bubanj potok gotove! (VIDEO)
Foto: Printscreen

jedan od najvažnijih projekata

120 NA SAT OKO BEOGRADA! U toku su završni radovi na Obilaznici, petlje Avala i Bubanj potok gotove! (VIDEO)

InfoBiz -

U toku su završni radovi na jednom od najvažnijih projekata u Srbiji - Obilaznici oko Beograda, na sektoru 6, koja se konačno pušta u saobraćaj. Projekat o kome se govori 30 godina je završen. Otvaranje Sektora 6 obilaznice oko Beograda, od tunela Straževica do petlje Bubanj potok, najavljeno je za sutra čime će kompletirati Koridor 10.

Beogradska obilaznica predstavlja planirani auto-put, državni put prvog A reda A1, koji bi trebalo da omogući izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz prestonice Srbije. Saobraćajni prsten od Batajnice do Bubanj potoka, dugačak 47 kilometara, time se završava, a preostaje da se uradi treći segment do Pančeva, dužine 31 kilometar.

01:02

Obilaznica spremna za saobraćaj

Dve velike petlje Avala i Bubanj potok, najveće u zemlji, uspešno su završene, kao i dva mosta. Završni radovi se izvode na tunelu Beli Potok u koji su ugrađene najmodernije tehnologije upravljanja. Radove je izvodila kineska kompanija "Power China" i azerbejdžanski "Azvirt" uz podršku domaćih podizvođača.

08:38

Završni radovi - novi snimci Obilaznice Beograda

120 na sat oko Beograda

Obilaznica je projektovana za brzinu od 120 kilometara na sat. Putovaće se mnogo brže, bez stvaranja gužvi na Gazeli ili Autokomandi. Podsetimo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture projekat realizuje u saradnji sa JP Putevi Srbije, kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China i azerbejdžanskom kompanijom Azvirt. Čitav projekat vredan je vredan 207 miliona evra.

(Kurir.rs/MONDO/Gradnja)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja