NA BG AERODROMU USKORO NOVA PRAVILA: 5 minuta fore za kofere, poljubac i ćao, a onda kreće naplata! Minut stajanja 100 DINARA
Ilustracija, Foto: Shutterstock

šta je to Kiss & Fly zona

NA BG AERODROMU USKORO NOVA PRAVILA: 5 minuta fore za kofere, poljubac i ćao, a onda kreće naplata! Minut stajanja 100 DINARA

Novčanik -

Gde će putnici, a gde taksisti i rodbina i koliko će sve da ih košta

Nakon godinu i po dana, kompanija Belgrade Airport privodi kraju radove na platou ispred terminala, na parkinzima i prilaznim saobraćajnicama, pa će vozilima i putnicima biti značajno olakšan pristup centralnoj beogradskoj aerodromskoj zgradi. Sa završetkom radova aerodrom će dobiti nova stajališta ali i nova pravila i nove tarifinike.

Nova pravila stupaju na snagu na beogradskom aerodromu

Nekoliko je novina i one se u najkraćem svode na nove parkinge za kratka zadržavanja i njihovu cenu, kako za putnike, tako i za taksiste i rodbinu, ali i za postojeća tri velika parkinga. Kompanija je obezbedila i besplatna zadržavanja i niske cene za parking, ali s druge strane i striktna pravila za one koji bi drugačije.

Šta je to Kiss & Fly zona

Na beogradskom aerodromu uskoro će biti otvorena nova, tzv. Kiss & Fly zona za kratka besplatna zadržavanja za iskrcavanje putnika, u trajanju do 5 minuta. Ova zona prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala, čime je putničkim i taksi vozilima omogućen direktan pristup aerodromskoj zgradi.

parkiranje, parking, cene parkinga, beogradski aerodrom
foto: Beg.aero printscreen

Zadržavanje do 5 minuta je besplatno, a svako duže zadržavanje naplaćivaće se prema važećem cenovniku i to:

Automobl/Autobus/minibus/kombi - Zadržavanje do 5 minuta - BESPLATNO

Automobl/Autobus/minibus/kombi - Svaki naredni minut - 100 DINARA

Isto vozilo može koristiti stajališna mesta bez naplate najviše dva puta u toku 24 sata. Svaki naredni ulazak, u okviru 24 sata, će se naplaćivati po ceni od 100 dinara po započetom minutu, piše Blic.

parkiranje, parking, cene parkinga, beogradski aerodrom
foto: Beg.aero printscreen

Tri nova parkinga na Aerodromu za kratka zadržavanja

Uskoro će ispred terminala biti otvorena i tri nova moderna centralna parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju. U kompaniji navode da su ovi parkinzi opremljeni najsavremenijim sistemom nadzora, kontrolom pristupa i naplate.

Premium Parking P1, najbliži terminalu, sa 120 parking mesta,

Parking P2 (nekadašnji P3) sa 370 mesta, uključujući i parking mesta predviđena za putnike sa smanjenom pokretljivošću,

Parking P3 sa oko 90 mesta, namenjen isključivo za parkiranje uz prethodnu rezervaciju putem interneta.

Stajališta za taksi, javni prevoz i autobuse

Na nivou rekonstruisanog platoa ispred zgrade Aerodroma, kao i na nivou dolazaka sada se nalaze stajalište za vozila javnog gradskog prevoza, kao i stajalište za turističke autobuse.

Stanica za taksi prevoznike ponovo se nalazi na nivou dolazaka.

Ovde možete pogledati kompletan cenovnik parkiranja na aerodromu

Putnicima su i dalje na raspolaganju postojeća parkirališta:

Tesla parking, sa oko 780 mesta i prva tri sata besplatnog parkiranja, koji je sa terminalom povezan besplatnim shuttle autobuskim prevozom,

Garaža u blizini terminala, kapaciteta 500 parking mesta,

Parking P7, u zoni kargo terminala, kapaciteta blizu 200 parking mesta.

Putnicima je na raspolaganju i garaža, udaljena 150 metara od aerodromske zgrade sa 514 parking mesta. radno vreme je 24 sata dnevno, a cene se kreću od 100 dinara za započeti sat do 300 dinara. Sve je jasno definisamo tako se se neće moći događati visoki cehovi i neprilike prilikom plaćanja u garaži.

aerodrom, Nikola Tesla, beogradski aerodrom
foto: Marina Lopičić

Cenovnik garaže na beogradskom Aerodromu

Cenovnik Parkinga 3 na beogradskom aerodromu: od 200 dinara po satu

Putnicima je na raspolaganju i takozvani Parking 3, udaljen 110 metara od aerodromske zgrade sa 230 parking mesta. Radno vreme je 24 sata svakog dana. Cene su od 200 dinara za prvi započeti sat do 300 dinara.

Cenovnik Parkinga 7 na beogradskom aerodromu. Dnevno 1.200 dinara

Putnicima je na raspolaganju i takozvani Parking 7, udaljen 300 metara od aerodromske zgrade sa 196 parking mesta. Radno vreme je 24 sata svakog dana. Cene su od 100 dinara za prvi započeti sat. Dnevna karta je 1.200 dinara.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track