USKORO PRIJAVA ZA PENZIONERSKE KARTICE! Sa njima su mogući popusti u radnjama, olakšice u plaćanju računa, lečenje...
Foto: Tanjug

USKORO PRIJAVA ZA PENZIONERSKE KARTICE! Sa njima su mogući popusti u radnjama, olakšice u plaćanju računa, lečenje...

InfoBiz -

Od 1. oktobra penzionerima će biti omogućeno korišćenje "penzionerskih kartica", a zahvaljujući kojima će imati pravo na brojne benefiti, prvenstveno popuste i kada je u pitanju kupovina u radnjama i kada je plaćanje računa.

Pravo na novu vrstu pomoći države imaće svih 1,7 miliona penzionera, a prijava kreće 15. marta. Prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta.

"Od 15. marta kreće prijava penzionera za penzionersku karticu. Sa ovim karticama penzioneri imati popuste prilikom kupovine u prodavnicama, plaćanja računa u restoranima i slično", rekao je ministar Siniša Mali.

Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na popuste će moći da računaju isprva u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak velikih lanaca proširi.

- Razmišljamo kako dodatno da povećamo životni standard za penzionere. O mestima gde ćemo moći da održimo besplatne preglede, kao i najbolju maksimalnu zaštitu i meru. Kao i da imaju posebne pogodnosti i u trgovinskim radnjama. Da znaju da imaju na punu korpu, da će da plate niže cene. To sve može da počne od 1. oktobra. Mi sad od marta krećemo u akciju da se se to spovede, rekao je Vučić.

- Kada penzioneri imaju punu cenu 10.000 dinara, platiće manje 200, 300 ili 500 dinara, što nije malo", rekao je Vučić i pokazao karticu.

Kako je najavio predsednik Vučić, čitav projekat bi mogao da krene od 1. oktobra, na Međunarodni dan starih, a od 15. marta će krenuti prijave.

- Onda idemo u žestoku akciju kao država da angažujemo što više firmi koji će da nude svoje usluge. Želimo da penzioneri imaju više novca i bolji životni standard, mi smo to radili pre za Beograd, a sada prvi put radimo u celoj Srbiji. To će moći svi jednako da koriste, na primer, u Babušnici, Priboju, Kikindi, Beogradu i svakom drugom mestu, rekao je Vučić.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track