SPORAZUM O SARADNJI: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Ekonomski fakultet u Subotici pružaju podršku privredi
Foto: Promo

potpisano

SPORAZUM O SARADNJI: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Ekonomski fakultet u Subotici pružaju podršku privredi

InfoBiz -

Subotica, 15. decembar 2021. - U dekanatu Ekonomskog fakulteta u Subotici danas je upriličeno svečano potpisivanje sporazuma o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Fakulteta, čiji je silj zajedničko delovanje i institucionalna podrška sektoru privrede i preduzetništva, sa posebnim akcentom povezivanje privrede i akademske zajednice, te o što transparentnijem predstavljanju rada, aktiviteta, projekata, kako zasebnih, tako i zajedničkih projekata, na jačanju veze između univerziteta i sektora privrede i preduzetništva, koja može biti dodatno osnažena i kroz programe podrške u okviru sektora zapošljavanja.

Sporazum su potpisali pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, prof. dr Nebojša Gvozdenović.

Ovim memorandumom uspostavljeni su okvirni mehanizmi bliže saradnje između Sekretarijata i Ekonomskog fakulteta, vođeni zajedničkim vizijama i ciljevima u oblasti preduzetništva, a u skladu sa odgovarajućim standardima struke. Saradnja će se ostvarivati kroz partnerske odnose zasnovane na principima transparentnosti, odgovornosti, efikasnosti, posvećenosti, međusobne informisanosti, te dobrom i odgovornom upravljanju resursima koji će se koristiti za ostvarivanje zajedničkih ciljeva i aktivnosti.

Sekretar Ivanišević je istakao da je zajedničko opredeljenje obostrana usmerenost ka privredi i preduzetnicima i njihovoj vezi sa akademskom zajednicom, koja bi trebalo da iznedri odgovarajuće profesionalne struke za potrebe tržišta rada, te da je zamisao i cilj današnjeg potpisivanja memoranduma o saradnji značajno unapređenje postojeće saradnje koja će biti obogaćena boljom koordinacijom i razmenom znanja, iskustava i dobre prakse.

Ivanišević dodaje da postoji namera da u toku pripremanja konkursa Sekretarijata bude implementirano bogato iskustvo koje ima Ekonomski fakultet u Subotici sa ciljem da programi i koncepti podrške institucije poput Sekretarijata dođu brže i efikasnije, kako do preduzetnika i sektora privrede uopšte, tako i do studenata, diplomaca i postdiplomaca.

On je najavio da će prilikom kreiranja koncepta novog ciklusa konkursa u narednoj godini, razgovarati sa preduzetnicima, ali i sa komorama i akademskom zajednicom, posebno sa aspekta zapošljavanja u privredi, te da je obilazak preduzetnika na terenu jedan od vidova prikupljanja informacija o stanju u privredi i potrebama.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track