U BEOGRADU SE GRADI NAJVEĆI TRŽNI CENTAR U JUGOISTIČNOJ EVROPI Vučić: Izgradnja šoping mola će još više doprineti razvoju ekonomije
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

beograd na vodi

U BEOGRADU SE GRADI NAJVEĆI TRŽNI CENTAR U JUGOISTIČNOJ EVROPI Vučić: Izgradnja šoping mola će još više doprineti razvoju ekonomije

InfoBiz -

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će šoping mol u Beogradu na vodi biti najveći u jugoistočnoj Evropi, čak 7,5 puta veći nego šoping mol na Ušću.

On je, obilazeći Beograd na vodi, rekao da je budžet Grada Beograda ove godine veći za 300 miliona evra, a da je deficit sve manji.

"Beograd je sve više uređen grad, a izgradnja šoping mola će još više doprineti razvoju ekonomije", rekao je Vučić.

Dodao je da će izgradnja novog mosta koštati 70 miliona evra i da će biti pešački, biciklistički i most za metro.

On je ocenio da će šoping mol biti najveća turistička atrakcija u Beogradu i da će povećati broj turista, a da se rast svake godine udvostručuje. On je rekao da je cilj da Beograd po turističkoj poseti dostigne Budimpeštu "jer je Beč daleko".

Vučić je istakao da će se raditi i na ulepšavanju fasada i drugih delova Beograda kao i na izgradnji kanalizacije. U Beogradu će se prema njegovim rečima ovog leta otvoriti nove brodske linije Dunavom ka istoku Srbije.

"Jedna od velikih investicija u Beogradu biće izgradnja metroa jer svake godine broj automobila u gradu raste za 35.000", rekao je Vučić. Dodao je da je prosečna plata u Beogradu preko 600 evra i da je daleko veća nego u siromašnim krajevima Srbije.

Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, Dimitrije Goll

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track