"Komiko oil" zatražio produženje roka za uplatu
Foto: Tanjug

Treba im još vremena

"Komiko oil" zatražio produženje roka za uplatu

InfoBiz -
"Komiko oil" od Grada Smedereva ne traži da toj kompaniji progleda kroz prste i predlaže da kada bude uplatio novac za zakup plati i zatezne kamate za svaki dan kašnjenja, rekao zamenik generalnog direktora te kompanije Radomir Radivojević

SMEDEREVO - Kompanija "Komiko oil" zvanično je upravi Grada Smedereva podnela zahtev za produženje roka za uplatu zakupa zemljišta za rafineriju, izjavio je zamenik generalnog direktora te kompanije Radomir Radivojević.

On je rekao da je taj zahtev podnet pismeno, ali i usmeno na sastanku sa predstavnicima Smedereva, ali je istakao da na predlog smederevskih vlasti nije bili reči o određenom datumu.

"Komiko oil" je na sastanku, koji je održan u sredu, bio spreman da odredi rok do koga će uplatiti zemljište, ali su predstavnici Grada Smedereva predložili da se ne priča o roku, rekao je zamenik generalnog direktora te američko-holandske kompanije.

Radivojević je istakao da je "Komiko oil" zvaničnicima Grada Smedereva preneo da ostaje pri nameri da investira u Srbiji i dodao da su iz smederevske uprave rekli da nisu protiv te investicije i da su Smederevu potrebne investicije.

"Komiko oil", kako je rekao Radivojević, od Grada Smedereva ne traži da toj kompaniji progleda kroz prste i predlaže da kada bude uplatio novac za zakup plati i zatezne kamate za svaki dan kašnjenja.

Kompanija "Komiko oil" je imala obavezu da Smederevu do 26. juna za zakup uplati 652 miliona dinara za zakup zemljišta na koje planira da gradi rafineriju nafte, ali pošto do isteka roka novac nije uplaćen smederevski pravobranilac je najavio tužbu.

Prema rečima Radivojevića, svu tu polemiku izazvalo je malo kašnjenje u koju je ušao "Komiko oil" u vezi plaćanja rente za zemljište zbog dodatne procedure pravne validnosti potpisanih dokumenata sa Gradom Smederevom, jer su se, kako je rekao, "pojavili neki problemčići koji će biti prevaziđeni".

"Radi se o dodatnom vremenu koje su oditori uzeli na sebe kako bi dali saglasnost na celokupnu proceduru, odnosno kako bi na osnovu te pozitivne saglasnosti Komiko oil mogao da povuče određena sredstva namenjena za ovu investiciju", rekao je on.

Radivojević je istakao da će Komiko oil, iako su teška vremena, istrajati u Srbiji i svoju investiciju u Smederevu završiti sredinom 2015. godine.

Grad Smederevo je 25. aprila potpisao ugovor sa Komiko oilom o davanju u zakup na 99 godina 113 hektara zemljišta za izgradnju rafinerije.

To je predložila Skupština Smedereva koja je o zahtevu te kompanije odlučivala nekoliko puta za tri i po godine.

Prema sporazumu, u gradski budžet Smedereva trebalo bi da bude uplaćeno i oko 4,5 miliona evra za uređenje infrastrukture za rafineriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track