Sledi tužba protiv "Komiko oila"
Foto: KURIR

Smederevo

Sledi tužba protiv "Komiko oila"

InfoBiz -
Posle isteka zakonskog roka od 60 dana javni pravobranilac je poslao opomenu kompaniji "Komiko oil" da u roku od osam dana uplate novac, a taj rok je istekao juče

SMEDEREVO - Početkom naredne sedmice javni pravobranilac podneće tužbu Osnovnom sudu u Smederevu protiv kompanije "Komiko oil" jer u predviđenom roku nije uplatila 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte u Smederevu, izjavila je danas javni pravobranilac Milena Nisev.

Posle isteka zakonskog roka od 60 dana javni pravobranilac je poslao opomenu kompaniji "Komiko oil" da u roku od osam dana uplate novac, objasnila je ona.

Nisev je ukazala da je taj rok istekao juče, a kako ni posle opomene javnog pravobarnioca kompanija nije uplatila novac za zakup zemljišta, sledi tužba sudu.

Kada se tužba dostavi sudu dostavlja se i tuženoj strani koja ima rok od 30 dana da se izjasni nakon čega sud zakazuje prvo ročište. Ugovor može biti raskinut pravosnažnom sudskom presudom.

Predstavnici Smedereva i američko - holandskog konzorcijuma "Komiko oil" potpisali su 25. aprila Ugovor o izdavanju zemljišta u zakup toj kompaniji za izgradnju rafinerije. Rok za uplatu novca istekao je 26. juna.

"Komiko oil" je ranije najavio da će rafineriju za preradu nafte, investiciju vrednu 250 miliona dolara, izgraditi za tri godine, otvoriti oko 700 radnih mesta i kroz razne donacije pomoći gradu Smederevu.

Inače, pregovori o izdavanju zemljišta u zakup trajali su tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja