PRAVE RED: Ćate beleže svaki skriveni kvadrat
Foto: Zorana Jevtić

Češljanje imovine na koju se ne plaća porez

PRAVE RED: Ćate beleže svaki skriveni kvadrat

InfoBiz -

Popisivači su već započeli posao u Požarevcu, Svilajncu, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku i Petrovcu na Mlavi, a uskoro će ih biti i u Somboru, Vranju i Vlasotincu

Svi čija imovina je mnogo veća od one na koju plaćaju porez mogu očekivati popisivače koji će u narednih nekoliko meseci proveravati da li se stanje na terenu poklapa sa imovinom na koju se plaća porez.

Putem programa „Reforma poreza na imovinu“, u 45 lokalnih samouprava 325 popisivača će beležiti imovinu građana kako bi se povećala naplata poreza na imovinu. Kako je izjavio Aleksandar Grunauer, šef programa, popisivači su već započeli posao u Požarevcu, Svilajncu, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku i Petrovcu na Mlavi, a uskoro će ih biti i u Somboru, Vranju i Vlasotincu. Glavni cilj zbog kog su popisivači izašli na teren je da popišu realno stanje imovine u odnosu na podatke kojima raspolažu lokalna odeljenja Poreske uprave kako bi se ažurirale baze podataka o nekretninama.

foto: Dragan Kadić

Na području Braničevskog okruga u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi imovinu beleži 25 popisivača, koji su kao nezaposlene osobe sa fakultetskim diplomama ekonomskog i pravnog fakulteta angažovani na šest meseci preko Nacionalne službe za zapošljavanje. U Trsteniku, u kome je naplata poreza zbog nesređene evidencije ispod 50 odsto, imovinu poreskih obveznika proverava devet popisivača.

Kurir / S. T.

Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja