SAMIT U RIGI: Potpisana prva tri sporazuma od značaja za Srbiju
Foto: Tanjug Printscreen.

Peti samit šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine

SAMIT U RIGI: Potpisana prva tri sporazuma od značaja za Srbiju

InfoBiz -

BEOGRAD - U glavnom gradu Letonije, Rigi, gde se održava peti samit šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine danas su potpisana prva tri sporazuma od značaja za Srbiju, među kojima je i sporazum sa kompanijom "Sinohidro" o obilaznici oko Beograda (Bubanj potok - Ostružnički most).

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Rigi potpisivanju prva tri sporazuma od značaja za Srbiju.Sa Eksim bankom potpisan je sporazum Surčin-Obrenovac. Sa kompanijom "Sinohidro" potpisan je sporazum o obilaznici oko Beograda (Bubanj potok - Ostružnički most), a memorandum o saradnji potpisan je sa kompanijom "Huavej".

Srbija bi s Kinom trebalo da potpiše šest sporazuma vrednih više od 700 miliona evra.Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang ocenio je da će Samit u Rigi doprineti kinesko-srpskoj saradnji i da će dve zemlje potpisati pet ili šest dokumenata.

Li Mančang je rekao da će biti potpisani finansijski sporazumi o izgradnji infrastrukturnih projekata, da će dve zemlje usvojiti ugovor o bezviznom režimu, kao i da jedna kineska kompanija intenzivno pregovara sa borskim kombinatom.Kako RTS saznaje, između ostalog, trebalo bi da se potpišu ugovori o modernizaciji i rekonstrukciji srpsko-mađarske pruge - deonica Beograd centar - Stara Pazova, Ugovor o zajmu za deonicu puta Obrenovac-Surčin na Koridoru 11, kao i Sporazum o uzajamnom ukidanju viza za građane sa običnim pasošima.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja