Šoping centar na Autokomandi biće kao šest Arena

Najveći

Šoping centar na Autokomandi biće kao šest Arena

InfoBiz -
Biće angažovano oko 6.000 radnika iz domaćih firmi, a po završetku biće otvoreno više od 5.000 radnih mesta

BEOGRAD - Kompanija Delta ril estejt, članica Delta holdinga, najavila je da će na proleće 2013. godine na beogradskoj Autokomandi započeti gradnju do sada najvećeg i najekskluzivnijeg šoping-mola u Srbiji "Delta planet" u čiju izgradnju će biti uloženo 200 miliona evra.

Šoping-mol će biti pored autoputa u pravcu Niša i imaće površinu oko 200.000 kvadratnih metara, odnosni biće tri puta veći od tržnog centra "Delta siti" a oko šest puta od beogradske "Arene", rečeno je na današnjoj konfereniciji za novinare.

Direktor Delta ril estajt grupe Vojislav Glavinić kazao je da je to druga po veličini investicija u oblasti nekretnina u Srbiji od 2000. godine, a planirano je da bude završena za 18 meseci, na jesen 2014. Kako je istakao, u izgradnji tog objekta, koji će imati status "zelene zgrade", biće angažovano oko 6.000 radnika iz domaćih firmi, a po njegovom završetku biće omogućeno i otvaranje više od 5.000 radnih mesta."Na Autokomandi ćemo videti prvi put neka nova rešenja u gradnji i ovaj objekat će predstavljati prvi 'zeleni' šoping-mol koji u izgradnji i kasnijoj upotrebi primenjuje najsavremenije ekološke standarde i koristi obnovljive izvore energije, uz visoku eneregetsku efikasnost i punu kontrolu emisije štetnih gasova", kazao je Glavinić.

"Delta planet" će, kako je najavljeno, imati 250 lokala različitog sadržaja, a cela njegova fasada duž autoputa biće prekrivena "led" ekranima.

Prodavnice, uslužne radnje, restorani i kafei prostiraće se na dva nivoa, dok je ispod njih predviđen hipermarket koji će biti najveći u Srbiji. U sklopu šoping-mola biće i bioskopi i centri za rekreaciju.

Potpredsednica Delta holdinga Jelena Krstović je rekla da ta komapanija planira i izgradnju još jednog šoping mola u Beogradu, u Bulevaru despota Stefana, kao i nekoliko širom Srbije i u Banjaluci.

"Delta planet" će biti prvi beogradski šoping-mol koji nije na Novom Beogradu.beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track