NOVO NA MTS: 5 novih TV kanala iz RTS paketa
Foto: Fonet Aleksandar L.

Ugovor Telekoma Srbije i RTS o poslovnoj saradnji

NOVO NA MTS: 5 novih TV kanala iz RTS paketa

InfoBiz -
RTS i Telekom će zajedno utvrditi cenu paketa

BEOGRAD - Generalni direktor Radiotelevizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević i direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji i distribuciji televizijskog programa "RTS paket" sa pet novih TV kanala.

Bujošević je na konferenciji za novinare izjavio da RTS sa tim paketom ima tri cilja - a to je da predstavi novi sadržaj gledaocima, da bude pristupačna svima, posebno mladim ljudima na mobilnim telefonima i tabletima, i da zaradi nešto novca i uloži ga u nove programe.

Prema Bujoševićevim rečima, RTS se razlikuje od drugih TV jer želi da novac uloži u obrazovni, dečji i kulturni program i domaće serije. Bujošević je izjavio da će jedan od kanala biti informativni, 24 sata sedam dana u nedelji.

"Jedan od kanala će biti informativni kanal koji će neprekidno dežurati, 24 sata, 7 dana nedeljno. U onim situacijama koje niko ne voli, ali koje se dogode, kao što su poplave ili, recimo, kamenovanje Vučića u Srebrenici, taj kanal će preuzeti borbu na sebe, odnosno, biće onaj prvi kanal na kome će RTS reagovati. U tim situacijama, to će suštinski postati Prvi kanal RTS-a", rekao je Bujošević.

Ćulibrk je rekao da će od kraja oktobra korisnicima MRT televizije, odnosno IPTV, korisnicima MTS usluga biti na raspolaganju pet novih kanala. Ubeđen sam da je RTS izabrao najboljeg partnera za takvu saradnju, jer smo mi u 2014. godini imali rast na tržištu sa 14 na 21 odsto, dok su drugi padali ili stagnirali, izjavio je Ćulibrk.

Prema njegovim rečima, RTS i Telekom će zajedno utvrditi cenu paketa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track