KORKMAZ U BEOGRADU: Nikolić primio turskog investitora
Foto: Tanjug

Topla dobrodošlica

KORKMAZ U BEOGRADU: Nikolić primio turskog investitora

InfoBiz -
Korkmaz je iskazao zainteresovanost za ulaganje u oblast tekstilne i farmaceutske industrije, infrastrukture, energetike, rudarstva, kao i za brojne kompanije u restrukturiranju

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, u razgovoru sa predsednikom Korkmaz grupe, Ferudunom Korkmazom, rekao da će tom turskom investitoru biti pripremljeni predlozi za privatizaciju u različitim oblastima.

Korkmaz je iskazao zainteresovanost za ulaganje u oblast tekstilne i farmaceutske industrije, infrastrukture, energetike, rudarstva, kao i za brojne kompanije u restrukturiranju, prenela je predsednikova služba za saradnu s medijima.

Nikolić je u razgovoru istakao da je Srbija posvećena reformama i stvaranju optimalnih uslova za strane investicije i zahvalio na zainteresovanosti Korkmaz grupe da investira u Srbiju, istakavši da je Srbija posvećena saradnji sa Turskom."Naši ukupni bilateralni odnosi su veoma dobri i teško da nešto može da ih pokvari", naglasio je predsednik Srbije, a prenela njegova služba za saradnu s medijima.On je istakao da će se veoma značajnom i velikom investitoru, kao što je Korkmaz grupa, pripremiti predlozi i uslovi za privatizaciju u različitim oblastima.

"Srbija ima visoko stručnu radnu snagu, ugovore o slobodnoj trgovini sa mnogim zemljama širom sveta i njena pozicija u Evropi čini je veoma povoljnom destinacijom za investitore", istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, takođe, naglasio da sve državne institucije i zaposleni u administraciji treba efikasnije i brže da rade svoj posao, te da sporost u radu ne sme da bude prepreka boljem životu građana.

Ferudun Korkmaz je zahvalio na toploj dobrodošlici, podvukavši da ta kompanija želi da sarađuje sa Srbijom pre svega iz prijateljskih osećanja, a potom i iz ekonomskih razloga.Korkmaz grupa sa sedištem u Instanbulu, obuhvata nekoliko kompanija, sa širokim rasponom proizvodnih delatnosti i usluga. Među kompanijama Korkmaz grupe jedna od značajnijih je i TEYO, koja od 2005. godine učestvuje u izradi projekata u oblasti energetike i mašinske industrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track