DAMA NA ČELU SRPSKOG FIJATA: Silvija Verneti stiže u Kragujevac

Pojačanje

DAMA NA ČELU SRPSKOG FIJATA: Silvija Verneti stiže u Kragujevac

InfoBiz -
Vernetijeva je 1. marta preuzela čelnu dužnost u FAS-u od Antonija Ćezare Ferare, koji je na to mesto imenovan u julu 2011.

BEOGRAD - Novi generalni direktor Fabrike automobila Srbija (FAS) je Silvija Verneti (Silvia Vernetti), koja se već nalazi na poziciji direktora italijanskog Fijata za poslovni razvoj Evrope, Bliskog istoka i Afrike objavila je danas ta kompanija.

Kako se navodi u saopstenju, Verneti je 1. martu pereuzela čelnu dužnost u FAS-u od Antonija Ćezare Ferare (Antonio Cesare Ferrara), koji je na to mesto imenovan u julu 2011. godine. FAS je zajednička kompanija ialijanske kompanije Fijat i Vlade Srbije. Za gotovo tri godine vođstva Ferare, FAS se, kako se ističe, sa svojih 3.100 zaposlenih, razvio i danas predstavlja najmoderniji proizvodni pogon u okviru Fijat grupacije.

Navodi se da je Ferara postavljen je na novu poziciju direktora proizvodnje i direktora za proizvodnu liniju suspenzionih sistema u kompaniji Manjeti Mareli (Magneti Marreli). Silvija Verneti (49) rođena je u Barseloni (Španija) i ima zvanje inženjera informatičkih nauka, koje je stekla na Politehničkom univerzitetu u Barseloni (Universitat Politecnica de Barcelona).

Od 1988. do 1992. godine radila je za kompaniju Andersen konsalting (Andersen Consulting) u Španiji, a od 1992. do 2004. godine u firmi Bejn end kompani (Bain and Company) u Italiji, u kojoj je zauzimala različite pozicije i sarađivala sa brojnim klijentima.

Kompaniji FGA kapital se pridružila 2004. godine, gde je bila zadužena za poslovni razvoj i koordinaciju zajedničkih projekata. Zadužena je za poslovni razvoj i zajedničko upravljanje u Fijatu od 2009. godine, a od 2011. je direktor za poslovni razvoj regiona EMEA (Evrope, Bliski Istok i Afrika), navodi se u saopstenju i dodaje se da će Verneti i dalje nastaviti da obavljati tu funciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track