3. FORUM U OKVIRU PROJEKTA ZASADI DRVO! Irena Petrović (WMG): Okupili smo najveće stručnjake na ključne teme savremenog šumarstva
Foto: Kurir TV

kurir tv

3. FORUM U OKVIRU PROJEKTA ZASADI DRVO! Irena Petrović (WMG): Okupili smo najveće stručnjake na ključne teme savremenog šumarstva

Zasadi Drvo -

Danas se u Privrednoj komori Srbije održava forum "Zasadi drvo-promeni sve(s)t" u okviru projekta Zasadi drvo, čiji su pokretači naša kompanija WMG i dm drogeri markt sa brojnim institucionalnim partnerima.

U Privrednoj komori bio je novinar Kurir TV Nikola Vujović, koji je detalje saznao od Irene Petrović, menadžerka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje u kompaniji WMG.

- Danas smo u Privrednoj komori Srbije, ovde na Terazijama, i organizovan je tradicionalni forum u okviru našeg projekta Zasadi drvo. Bavimo se ključnim oblastima kada je u pitanju savremeno šumarstvo. Nastojaćemo da u tri panela čujemo odgovore na pitanja koja se tiču i uticaja klimatskih promena na šumske ekosisteme, zatim bavićemo se sve većim značajem tzv. urbanog šumarstva i naravno digitalizacijom, odnosno mogućnostima koja ona otvara kada je u pitanju unapređenje održivog gazdovanja šumama - rekla je Irena Petrović.

04:03

TRI PANELA U PKS U OKVIRU PROJEKTA ZASADI DRVO! Irena Petrović (WMG): Okupili smo najveće stručnjake, čeka nas mnogo posla

- Sa nama su zaista eminentni stručnjaci, predstavnici najvažnijih organizacija koji se bave ovim temama, tako da nas sasvim sigurno očekuje izuzetno kvalitetna diskusija, a naravno mi iz WMG-a ćemo se potruditi da javnost čuje i poruke i preporuke i zaključke ovog foruma - dodala je Petrović.

Naša kompanija je pokretač akcije Zasadi drvo, jedan od osnivača koja traje već pet godina, koji su dalji ciljevi?

- Ovo je peti ciklus projekta Zasadi drvo, postigli smo mnogo, svi već znaju, više od 600.000 posađenih stabala u četiri sezone. U toku je peta sezona, evo na samom početku, prikupili smo pet tona, novih pet tona semena, što je jako važno, u toku su akcije sadnje, a ovo je možda i prilika da najavim našu novu akciju. Dakle, uoči novogodišnjih praznika, nastojaćemo da edukujemo građane kako da kupuju jelke sa busenom, kako bi one mogle da nastave svoj život - zaključila je Irena Petrović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M. R.

Bonus video:

02:24

Urbane sredine u Srbiji sve zelenije: U sklopu projekta Zasadi drvo, promeni sve(s)t zasađeno 20 sadnica jasena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track