"JOŠ 200.000 SADNICA U CIKLUSU PROJEKTA ZASADI DRVO!" Petrović: Naša porodica je BROJNIJA! Samo OVAKO dolazi do VELIKIH PROMENA
Foto: Petar Aleksić, Shutterstock, Kurir TV

kurir tv

"JOŠ 200.000 SADNICA U CIKLUSU PROJEKTA ZASADI DRVO!" Petrović: Naša porodica je BROJNIJA! Samo OVAKO dolazi do VELIKIH PROMENA

Zasadi Drvo -

U parku Ušće se upravo obeležava početak petog ciklusa projekta “Zasadi drvo”, a cilj projekta je 200.000 novih sadnica i ozelenjavanje osam lokacija širom Srbije.

Irena Petrović
foto: Kurir tv

Reporterka Kurira Lena Sudar sa mesta događaja prenela je gledaocima Kurir televizije kako je to izgledalo, kroz razgovor sa menadžerkom za korporativne komunikacije i održivost kompanije WMG Irenom Petrović.

Petrović je istakla da je porodica "Zasadi drvo" sve brojnija te da su, iz sezone u sezonu, njihovi ciljevi sve ambiciozniji i veći:

- U narednom periodu treba da posadimo 200.000 sadnica, treba da ozelenimo 8 gradova, a s obzirom na to da je ova godina izuzetno rodna to je vanredno... Praktično, aktivnosti sa kojima počinjamo sezonu su skupljanje semena. Pored tih aktivnosti mi konstantno radimo na edukaciji, na podizanju svesti, značaju ovih tema, zaštiti okoline, odgovornosti pojedinca i tako dalje.

02:18

JOŠ 200.000 SADNICA U CIKLUSU PROJEKTA ZASADI DRVO U OSAM GRADOVA SEBIJE Irena Petrović: Samo OVAKO može doći do VELIKIH PROMENA

Šta smatrate da je najveća vrednost prema vaše mišljenju projekta Zasadi drvo? - upitala je Lena Sudar.

Kada govorimo o ovom projektu uvek čujete tih 600.000 sadnica koje smo posadili na 350 lokacija, ali ovaj projekat je u stvari mnogo više. Dakle, jako su važne poruke koje šaljemo. Mi smo za ove, četiri prethodne sezone, objavili hiljade različitih tekstova u kojima smo govorili o tome šta sve možemo da uradimo, šta sve pojedinac može da uradi. Sarađujemo sa obrazovnim institucijama, mnogo radimo na edukaciji, ključ je u mladima koji treba da menjaju svoj stav i da pokažu i zajedničku odgovornost da bi došlo do promena - objasnila je Petrović.

Najavila je i promenu pristupa u određenim segmentima.

- Mi smo posvećeni održivosti godinama u nazad, ali činjenica je da smo sa transformacijom potpuno promenili i taj pristup. Dakle, mi sada stavljamo održivost, postavljamo ga kao prioritet u svim aspektima našeg poslovanja i potvrđuje da ćemo se tek baviti aktivnostima koje pozitivno utiču i na zajednicu i na planetu - rekla je Irena Petrović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:43

EVO KAKO NAPREDUJU SADNICE VELIKE AKCIJE ZASADI DRVO! Ekipa Kurir TV na licu mesta otkrila: Prijem sadnica NIKADA BOLJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja