DRŽAVA ĆE MOŽDA DAVATI I 13. PRIMANJE U GODINI! Evo ko će moći da računa na dodatne pare i da li će biti potrebno prijavljivanje
Foto: Ana Paunković

predlog

DRŽAVA ĆE MOŽDA DAVATI I 13. PRIMANJE U GODINI! Evo ko će moći da računa na dodatne pare i da li će biti potrebno prijavljivanje

Penzioner -

Lider Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije Milan Krkobabić kazao je na skupu u Nišu da se zalaže za pravednu preraspodelu narodnih para, socijalnu, garantovanu penziju, ne manju od 100 evra ali i za 13. penziju za penzionere sa najmanjim prinadležnostima.

On je na skupu u okviru Jesenjeg karavana pod sloganom "Pravedna preraspodela narodnih para", naveo da je pravedna preraspodela narodnih para upravo strateško opredeljenje PUPS-a.

penzioneri
penzionerifoto: Shutterstock, Ilustracija

Prema rečima potpredsednika PUPS Vladimira Goatija, neophodna je nova socijalna politika na kojoj, kako je naglasio, "mora da počiva istinska borba protiv siromaštva".

Goati je predstavio ključne institute te nove socijalne politike, a to su socijalna garantovana penzija i 13. penzija.

Milan Krkobabić
Milan Krkobabićfoto: Milan Obradović

- Socijalna, garantovana penzija je poseban vid socijalnog davanja, namenjen svim muškarcima koji su stariji od 65 godina, a ženama starijim od 63,5 godina, onima koji nemaju penziju, niti imaju uslove da je dobiju, nemaju svoju imovinu niti bilo koja druga primanja - precizirao je.

Dodao je da je 13. penzija najdelotvornije rešenje za poboljšanje položaja penzionera sa najnižim primanjima.

Kurir/Penzionisani

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track