OZELENJAVANJE BEOGRADA NOVI HIT TREND! Veselinović: Jasna je korist zelenih površina unutar kancelarija, ipak OVO NAM JE FOKUS
Foto: Kurir tv

"urbana bašta"

OZELENJAVANJE BEOGRADA NOVI HIT TREND! Veselinović: Jasna je korist zelenih površina unutar kancelarija, ipak OVO NAM JE FOKUS

Održiva budućnost -

Dok se svet suočava sa sve izraženijim uticajem klimatskih promena, rasadnici postaju ključni akteri u borbi za očuvanje životne sredine i stvaranje zelenijih gradskih sredina.

Jelena Veselinović
foto: Kurir tv

Jelena Veselinović, iz udruženja Urban garden gostovala je u emisiji "Puls Srbije" i gledaocima Kurir televizije donela jednu potpuno neočekivanu temu i trend, a to je da se vodi računa o zelenilu u radnim prostorima.

Životna sredina i klimatske promene uvek su u našem fokusu. Ovog proleća, leta i jeseni svedočili smo ozbiljnim efektima klimatskih promena - započela je razgovor Veselinović, pojasnivši:

Urban Garden promoviše sadnju biljaka iz lokalnih rasadnika, posebno autohtonih vrsta koje su već prilagođene tim sredinama.

- Ovo je ključno jer omogućava biljkama da bolje uspevaju u lokalnim uslovima, doprinoseći očuvanju životne sredine i stvaranju zelenih gradskih prostora - rekla je Veselinović.

Osim rada u lokalnim sredinama, svetski trendovi usmereni su prema intenzivnoj biodekoraciji poslovnih prostora.

- Trend koji primećujemo u Beogradu jeste stvaranje humanijih radnih okruženja za zaposlene. I to je trend koji nas raduje. Stariji poslovni modeli menjaju se kako bi se uskladili s promenama u načinu rada i potrebama zaposlenika. Kao rezultat toga, prostori za rad postaju prijatniji i privlačniji i zeleniji - rekla je Veselinović i dodala:

- Ozelenjavanje gradskih jezgara nije jedini cilj.

Urban Garden i njihovi partneri takođe podstiču ozelenjavanje obodnih delova grada. To znači da se želi povećati broj zelenih površina izvan gradske vreve, što pozitivno utiče na životnu sredinu i mikroklimu:

- Investitori i graditelji sve više shvataju važnost zelenila u svojim projektima. Stvaranje krovnih vrtova, terasa i drugih zelenih prostora postalo je neophodno za stvaranje atraktivnih i održivih kompleksa.

09:29

OZELENJAVANJE BEOGRADA NOVI HIT TREND

Urban Garden sarađuje s investitorima i građevinarima kako bi osmislili i isporučili biljke za njihove projekte. Pomažu u usklađivanju zelenih površina s estetikom i dizajnom objekata, prateći smernice arhitekata.

- Mi smo partneri koji se trude pratiti trendove u industriji i biti pouzdani u uređenju gradskih prostora. Imamo velike stambene komplekse koji su potpuno otvoreni i tu Beograd ne zaostaje i želimo da oplemenimo grad i da se trudimo da povećamo broj krovnih bašti - istakla je Veselinović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:36

HAMAS UDARIO JEVREJE TAMO GDE SU NAJTANJI?! Vojni komentator: Znali su reakciju Izraela! Ovo je zlatno doba za vojnu industriju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track