05:18

KAKO DA SE ELEMENTARNE NEPOGODE MINIMALIŠU? Sekretar međuopštinske saradnje o BITNIM PLANOVIMA sa BiH, Albanijom i Crnom Gorom

KURIR TV

KAKO DA SE ELEMENTARNE NEPOGODE MINIMALIŠU? Sekretar međuopštinske saradnje o BITNIM PLANOVIMA sa BiH, Albanijom i Crnom Gorom

Održiva budućnost -

Kako da se štete i gubici u elementarnim nepogodama svedu na minimum, a društvo brže i lakše oporavi od posledica razgovaralo se na međunarodnoj konferenciji “Smanjenje rizika od katastrofa – modeli i prakse na međunarodnom i nacionalnom nivou”.

Otpornost na lokalnom nivou je najvažnija. Koja je uloga lokalnih samouprava u upravljanju rizika od katastrofa obrazložio je Aleksandar Glišić, sekretar međuopštinske saradnje u slivu reke Drine za Kurir televiziju.

- Sliv reke Drine čini 11 opština. To su opštine od Bogatića do Sjenice i mi smo se udružili u oblasti vanrednih situacija, odnosno, da zajedno planiramo i reagujemo tokom takvih situacija. Što se tiče saradnje svih tih lokalnih samouprava koje su u slivu reke Drine, moram reći da je politička volja postojala, dobili smo njihovu podršku. Struka je obavila svoj deo posla, odnosno, ja kao sekretar i ostali koordinatori u lokalnim samoupravama dali su svoj maksimum da formiramo službu koja će obavljati sve poslove za celu teritoriju zapadne Srbije iz grada Loznice - rekao je Glišić.

Aleksandar Glišić
foto: Kurir televizija

- Mi smo to započeli i sa druge strane Drine, odnosno, u Bosni i Hercegovini, gde je započet proces udruživanja kao i kod nas, pa nam je plan da se fomira zajedničko telo koje će upravljati vanrednim situacijama sa obe strane Drine. Tok Drine ne čine samo Srbija i Bosna, već i Albanija i Crna Gora, čak smo i tamo započeli neke procese - rekao je Glišić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:57

DRUŠTVO PRIRODI ILI PRIRODA DRUŠTVU? Interesantan način proslave 31 godine preduzeća! Akcija Zasadi drvo uoči četvrtog ciklusa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track