TAJNA USPEŠNIH WEB STRANICA: Evo zašto se nekim web stranicama iznova vraćamo
Foto: Promo

Web dizajn

TAJNA USPEŠNIH WEB STRANICA: Evo zašto se nekim web stranicama iznova vraćamo

Održiva budućnost -

Da li ste se ikada zapitali zašto iznova posećujete iste web stranice? Ako mislite da je u pitanju puka navika, samo ste delimično u pravu. Istina je da isti sadržaj možete pronaći i na drugom sajtu, koji ipak nije vaš izbor.

Trikova i taktika koje kompanije koriste kako bi motivisale posetioce da im se vrate postoji mnogo. U nastavku saznajte neke od ključnih.

linkgroup
foto: Promo

Jednostavan i intuitivan dizajn

Što je dizajn jasniji i jednostavniji, to je funkcionalnost web stranice veća. Web sajtovi koji zbunjuju odvraćaju posetioce. Razmislite o funkcionalnosti sajtova koje često posećujete, poput Googlea, YouTubea i Facebooka. Njihove funkcije su kristalno jasne, a navigacija na njima je jednostavna. Sadržaj je veoma bitan, ali nije dovoljan.

linkgroup
foto: Promo

Optimizacija web sajta za pretraživače

Web sajt koji je lak za upotrebu nije nužno i najposećeniji. Odgovarajuća optimizacija sadržaja za pretraživače (SEO) je ono što web sajt čini vidljivim, a samim tim i posećenim. Optimizacija omogućava da se sajt prikazuje na vrhu pretrage internet pretraživača, poput Googlea. Retki su oni korisnici koji će ići iza prve stranice Googlea u potrazi za odgovorom na pitanje koje ih muči.

U SEO spadaju strategija izbora ključnih reči, ali i prilagođavanje slika i ostalih elemenata web sajta za što brže otvaranje stranice, kao i povezanost sajta sa unutrašnjim stranicama i drugim sajtovima.

linkgroup
foto: Promo

Prilagođenost sajta ekranima svih veličina

Ova strategija spada podjednako u SEO i u web dizajn. Ideja je da iskustvo korisnika ostaje nepromenjeno, bez obzira na to koji uređaj koristi – desktop računar s velikim monitorom, tablet ili pametni telefon. Sajtove koji nisu prilagođeni Google penalizuje lošijom pozicijom.

linkgroup
foto: Promo

Da biste postali profesionalni kreator web stranica za sebe i druge, potrebno je da ovladate tehnikama web dizajna i digitalnog marketinga. Ukoliko vas privlači karijera u digitalnom marketingu, jednogodišnja obuka za web dizajnera ili SEO eksperta, kroz rad na realnim projektim, pripremiće vas za sve izazove osmišljavanja i dizajniranja, sve do lansiranja i optimizacije buduće uspešne web stranice.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja