MESARI MESEČNO ZARADE 4.500 €: Ovde čak nemaju ni šefove, uslovi i više nego idealni, ali postoji 1 mana zbog koje svi grcaju na poslu
Mesar Stiven Fuler, vlasnik farme u zapadnom Kentu objašnjava da je taj posao mnogo više nego sama obrada mesa. On navodi da je mesar odgovoran za sečenje mesa, vađenje kostiju, mlevenje, kao i za pakovanje mesa koje dalje ide u prodaju.
Takođe, zadužen je i za pripremu mesnih proizvoda – kobasice, šunke i drugi specijaliteti. Kako kaže, mesar mora da poznaje različite vrste mesa, njihove karakteristike, kao i pravilnu obradu mesa kako bi ono bilo spremno za konzumiranje.
Prema njegovim rečima, u ovom poslu je veoma važna higijena, ali dodaje da je bitna i finansijska strana.
Fuler ističe da mesari rade 54 sati nedeljno navodeći da zarađuju više od 45.000 funti godišnje.
Prema njegovim rečima, posao je finansijski isplativ, a kvalifikovani mesari mogu da zarade dosta novca. Govoreći o periodu koronavirusa, kada su bili u izolaciji, supermarketi se nisu dobro snašli objašnjavajući da ljudi tražili alternativne izvore kao rešenje.
– Prodavnice su bile zatvorene, pa su svi morali da kuvaju. Takva situacija se pozitivno odrazila na naše poslovanje. Kod nas dosta mladih ljudi je zaposleno. Oni se još uvek školuju, a ima i onih koji još uvek nisu sigurni čime bi se bavili. Važno je da u ovom poslu uživaju. Naravno, kako bismo nekoga zaposlili, tražimo dobar CV, iskustvo ili praktične veštine – rekao je on, piše Skajnjuz dodajući da u njihovom poslu ne postoji hijerhija.
Objašnjava da on lično ne voli hijerarhijski sistem, već da je za dobro poslovanje važno međusobno poverenje, kao i uzajamno poštovanje.
– Verovatno se ‘osećamo’ na kraju dana, ali mi smo imuni na taj miris. Kada sam prvi put počeo da radim, piljevina je uvek bila na podu, ali sada, naše prodavnice su veoma čiste i prijatne za rad – naglašava on.
Kada je najisplativije doba godine, on navodi da je to Božić.
– Za vreme praznika, tokom decembra radimo svi. Imamo samo jedan dan slobodan nedeljno. Svi naši mesari rade svake nedelje tokom decembra. U suštini, od 1. decembra do Božića, imamo samo jedan slobodan dan – zaključuje on.
BiznisKurir/BizPortal
KO OVO JEDNOM PROBA KOD NJIH, UVEK IM SE VRAĆA! Petrovići sve prave ručno, a od ovih proizvoda zarađaju debele pare