Jedan Balkanac privremeno je odseo u Švajcarskoj, pa je odlučio da prošeta poznatim tržnim centrom i prikaže cene u prodavnici, čime je hteo da uteši ljude sa naših prostora i pokaže koliko se, zapravo, razlikuju cifre na rafovima u odnosu na nas.

Tako je prišao delu u kom se nalaze voće i povrće i nije mogao da ostane imun, pa je sve snimio i pokazao svojim pratiocima na TikTok-u, u nadi da će im olakšati kad shvate da na Balkanu i nije toliko loše, bez obzira na standarde.

- Ovde da bi kupio paprike moraš da budeš neki multimilioner, kilogram košta 10 evra, pa ja u Kaknju imam dva plastenika, znači mi smo mogli da budemo milioneri. Idemo dalje do voća, klementina je šest i po franaka, što je oko tri i po evra za kilogram, limun je jedino okej, mango je tri evra, ali jabuke... Ja kod kuće imam 48 stabala, jedna vrsta košta dva i po evra, druga evro i po, ali mi ovo bacamo, ljudi moji, od njih rakiju pravimo, u kazan stavljamo tone ovih jabuka, a ovde tri evra kila. Dok je s druge strane 100 grama piletine tri evra - istakao je Ajdin.

Njegove pratioce na pomenutoj društvenoj mreži ova informacija nije utešila, budući da su svesni kolike se plate u Švajcarskoj, pa samim tim, kako kažu, oni ove cene i ne osete.

BiznisKurir/TikTok