MIRKU VOŽNJA TAKSIJEM KOŠTALA KAO SVETOG PETRA KAJGANA: Umalo se srušila kad je čula cifru, a računa nigde! Vozač imao opravdanje
Foto: Shutterstock

preterano

MIRKU VOŽNJA TAKSIJEM KOŠTALA KAO SVETOG PETRA KAJGANA: Umalo se srušila kad je čula cifru, a računa nigde! Vozač imao opravdanje

Novčanik -

Nije novost da u Hrvatskoj ne postoje zakoni koji sprečavaju taksi prevoznike da svoju uslugu naplate po svojim pravilima.

Ovog leta pojedini turisti u Hrvatskoj našli su se u problemu jer su za vožnju do aerodroma morali da iskeširaju 100, 200, a neki čak 500 evra. Uz to naravno nikada nisu dobili račun.

Novinarka Provjerenog Barbara Majstorović je za tri kratke vožnje u Zagrebu, u kojima je prevalila jedva 20 kilometara, potrošila ukupno 130 evra.

Zbog prijava kojih je poslednjih godinu dana nekoliko stotina, na teren su izašli saobraćajna inspekcija, poreska uprava, Državni inspektorat i policija. Ekipa Provjerenog bila je s njima.

evro, novac, pare, evri
foto: Shutterstock

U sličnoj situaciji našla se i jedna Mirka iz Češke, koja je vožnju taksijem u Hrvatskoj platila 155 evra.

- To je stvarno previše. Mislili smo da je 50 evra, najviše 100. Vozač je rekao 155 evra i mi smo platili taj iznos. To je sve - ispričala je Mirka.

Sa druge strane, taksista ima drugačije mišljenje.

- S obzirom na uslove na putevima, na vreme potrebno od aerodroma, na zahteve gostiju i na ostalo. Ja mislim da je ta cena ok - pravdao se taksista.

Na pitanje zašto Mirka nije dobila račun on nije umeo da odgovori.

BiznisKurir/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja