MILEVA OSTALA BEZ 23. 000 DINARA ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA Kad je ćerki rekla šta joj se desilo, usledilo je šok saznanje
Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

MILEVA OSTALA BEZ 23. 000 DINARA ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA Kad je ćerki rekla šta joj se desilo, usledilo je šok saznanje

Novčanik -

Penzioneri su često žrtve prevara, a ono što je zadesilo Beograđanku Milevu nije mogao niko ni da sanja. Ostala je bez 23.000 dinara, a da nije ni trepnula.

Naime, ona je obavila telefonski razgovor sa vlasnicima jedne sumnjive firme, ne sluteći da će joj iz novčanika 'izvući' preko 20.000 dinara.

- Zvali su me iz jedne firme i rekli da imaju da su mene izvukli za nekoliko poklona. Odbijala sam da ih primim, ali su insistirali, pa sam na kraju pristala. Kada je došao momak iz njihove firme ponudio mi je "udobne" dušeke i da ću pošto oni sarađuju sa PIO Fondom, a ja sam penzionerka dobiti popust na kupovinu. Pomislila sam ako rade sa Fondom, verovatno nisu prevaranti, a želela sam ćerki da kupim jedan dušek zbog bolova u kičmi - ispričala nam je Mileva.

Prema njenim rečima, ubrzo su se dogovorili i istog dana došli na njenu adresu, poneli su i dušek, koji ne odgovara očekivanom kvalitetu, kao što su pomenuli, ali su na vrata pokucali bez obećanog poklona.

ugovor
foto: Privatna arhiva

Objasnili su joj da dušek košta 23.000 dinara, kao i da je to cena koja je formirana isključivo za penzionere, uz navodnu saradnju sa PIO Fondom, a sve to može da se plaća na rate.

Nije bilo potrebno mnogo ubeđivanja i ubrzo su sklopili ugovor, gde im je Mileva ostavila i svoje podatke.

ugovor
foto: Privatna arhiva

Kada je ispričala ćerki šta je uradila, odmah je bilo jasno da je 'upala u kandže' prevaranata. Pokušali su da alarmiraju PIO Fond, kao i firmu, koja je ostavila svoj broj telefona u ugovoru, ali na pozive niko ne odgovara već danima, zbog čega je Mileva i dalje u problemu, jer joj novac nije vraćen, a ugovor nije stopiran.

O firmi

Budući da su u ugovoru ostavljeni podaci firme koja se bavi prodajom pomenutih dušeka,na osnovu PIB-a i matičnog broja u Agenciji za privredne registre smo ustanovili da se radi o mikro firmi, koja je u 2023. godini zaradila gotovo 400.000 dinara.

Ako pogledamo podatke samo godinu dana ranije, njihova zarada je utrostručena, kada je ukupan dobitak bio 130.000 dinara, što govori da su se ozbiljnije pozabavili prodajom svojih proizvoda.

A na spisku zaposlenih su svega dve osobe.

BiznisKurir.rs

Bonus video:

03:51

PENZIONERI ŽRTVE PREVARA JER IH GAĐAJU TAMO GDE SU NAJOSETLJIVIJI! Psiholog: Manipulatori su edukovani za ubeđivanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track