„Uživaj, recikliraj i odgovorno konzumiraj“ poruka Apatinske pivare sa 30. Drinske regate
Foto: Promo/Nenad Tarabić

„Uživaj, recikliraj i odgovorno konzumiraj“ poruka Apatinske pivare sa 30. Drinske regate

Održiva budućnost -

„Uživaj, recikliraj i odgovorno konzumiraj“ snažna je poruka Apatinske pivara na 30. jubilarnoj Drinskoj regati, koja je u jubilarnoj godini okupila preko 20 hiljada posetilaca

Bajina Bašta, jul 2024. – Teme reciklaže, očuvanja životne sredine, kao i odgovorne konzumacije alkohola bile su u fokusu Apatinske pivare i na jubilarnoj 30. Drinskoj regati, koja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija i najveću “žurku” na vodi. Celokupan program postavljen oko Drinske regate je trajao je ove godine čak nedelju dana, a Jelen Pivo i Nikšićko Pivo su brojnim aktivnostima obradovali ljubitelje dobrog provoda i splavarenja.

Apatinska pivara
foto: Promo/Nenad Tarabić

Drinska regata sinonim je za uživanje u prirodi i nezaboravnu zabavu, a ove godine je na spustu od Perućca do Rogačice učestvovalo preko 2000 čamaca. Jedan od glavnih ciljeva regate je očuvanje i promovisanje ekologije i prirodnih lepota reke Drine, i u skladu sa tim Apatinska pivara godinama unazad zajedno sa operaterom ambalažnog otpada, Sekopakom tokom svoje akcije ”Recikliraj, uživaj i Drinu od otpada sačuvaj” skreće pažnju na značaj reciklaže i očuvanja životne sredine. U okviru ove akcije na reciklažu je i ove godine poslato više stotina kilograma ambalažnog otpada.

Apatinska pivara
foto: Promo/Nenad Tarabić

„Sa ciljem da građani stvore ekološku svest, na Drinskoj regati smo postavili infrastrukturu za odvajanje ambalažnog otpada. Kada se reciklira, taj otpad može da dobije novi oblik i svrhu i zato nam je drago što je veliki broj posetilaca podržao akciju. Samo uz zajedničku posvećenost i doslednost možemo da očuvamo našu životnu sredinu“, kažu u Sekopaku.

Apatinska pivara
foto: Promo/Nenad Tarabić

Apatinska pivara je istovremeno zajedno sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Agencijom za bezbednost saobraćaja je tokom ove manifestacije sprovela i kampanju ”Kad pijem, ne vozim”, apelujući na odgovorno ponašanje u saobraćaju i odgovornu konzumaciju.

Apatinska pivara
foto: Promo/Nenad Tarabić

Pored reciklaže, odgovorna konzumacija alkohola je i ove godine bila u fokusu na Drinskoj regati.

Apatinska pivara
foto: Promo/Nenad Tarabić

„Cilj nam je da, kada god možemo, posebno na posećenim manifestacijama ovog tipa, edukujemo posetioce o važnosti odgovorne konzumacije alkohola i bezbednosti u saobraćaju. I ove godine smo sa našim dugogodišnjim partnerima iz Uprave saobraćajne policije MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja sproveli aktivacije u zajedničkoj misiji da damo doprinos u edukaciji svih učesnika u saobraćaju” – kažu u Apatinskoj pivari.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja