Učenici u Donjem Crnatovu dobili savremene računare zahvaljujući kompaniji Yettel
Foto: Dario Konstantinović

Učenici u Donjem Crnatovu dobili savremene računare zahvaljujući kompaniji Yettel

Održiva budućnost -

Učenike Osnovne škole ,,Toplički heroji" u Donjem Crnatovu kod Žitorađe prvog dana nove školske godine sačekao je informatički kabinet opremljen najsavremenijim računarima, zahvaljujući saradnji kompanije ,,Yettel" i Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Na poziv Ministarstva, kompanija ,,Yettel" je školi u Donjem Crnatovu donirala deset računara, a Izdavačko preduzeće ,,Laguna" i Narodna biblioteka više stotina novih knjiga za školsku biblioteku i karte za kabinet geografije i istorije.

Tim povodom, školu su posetili direktor korporativnih poslova kompanije ,,Yettel" Goran Vasić i ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

Vasić je istakao da se ,,Yettel" duže od deset godina bavi digitalnim opismenjavanjem i zaštitom dece na internetu.

,,Danas, u digitalnoj eri, visok nivo digitalne pismenosti i poznavanja rada na računaru neophodni su za svakodnevni život. U ,,Yettelu" se temom razvoja digitalne pismenosti bavimo više od deset godina, a ova donacija je još jedan korak na tom putu", rekao je Vasić.

poseta
foto: Dario Konstantinović

Ristić je rekao da opremanje informatičkog kabineta i biblioteke ove škole pokazuje opredeljenost Ministarstva informisanja i telekomunikacija da nastavi da ulaže u obrazovanje.

On je rekao da će Ministarstvo uvek podržavati osnovne, srednje škole i fakultete, obezbeđivati im opremu i omogućavati učenicima i studentima da stiču neophodna znanja i veštine.

"Kada govorimo o saradnji Ministarstva sa osnovnim i srednjim školama, to se odvija u okviru višegodišnjeg projekta ,,Povezane škole", u okviru kojeg na optički internet povezujemo svih 3.800 školskih objekata u Srbiji", istakao je Ristić.

Prema njegovim rečima, u osnovnim i srednjim školama u Srbiji ima oko 750.000 đaka i oko 100.000 nastavnika.

,,Ne želimo razliku u tom pristupu između dece koja žive u ruralnom području, u nedovoljno razvijenim lokalnim samoupravama, u odnosu na decu koja žive u velikim gradovima”, izjavio je Ristić.

On je još kazao da su škola u Donjem Crnatovu i područne školske jedinice u susednim selima krajem prošle školske godine priključene na internet i tada se došlo do zaključka da je informatički kabinet u školi u Crnatovu opskrbljen zaista starom opremom i da je potrebno nabaviti novu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track