NA SAT VREMENA OD BEOGRADA IMA BANJA KOJU STRANCI OBOŽAVAJU! Leči kostobolju, a smeštaj može da se nađe za 2.500 dinara
Foto: Printscreen/Youtube/eKapija

NA SAT VREMENA OD BEOGRADA IMA BANJA KOJU STRANCI OBOŽAVAJU! Leči kostobolju, a smeštaj može da se nađe za 2.500 dinara

Novčanik -

Banja Vrdnik nalazi se na nekih sat vremena od Beograda i pola sata od Novog Sada.

Cene smeštaja su veoma povoljne, pa se isti može naći i za svega 2.500 dinara po noći.

Banje je posebno pogodna za one koji leče reumatska oboljenja, ali i za goste koji žele mir i boravak na čistom vazduhu.

Uz lekovite vode i čist vazduh, banja Vrdnik je gostima zanimljiva i zbog blizine Fruške gore – sa brojnim manastirima, spomenicima, vidikovcima i događajima tokom cele godine. Za ljude koji žele beg iz grada i boravak u prirodi, banja Vrdnik je odličan izbor, pa nije ni čudo što je mnogi stranci obožavaju.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević izjavio je da je saradnja lokalne samouprave, Pokrajinske vlade i republičkog Ministarstva doprinela da Vrdnik bude najbrže rastuća destinacija u Srbiji u oblasti turizma, kao i da je njegov sekratarijat uložio više od 40 miliona u turizam u opštini Irig.

Banja Vrdnik
foto: Shutterstock

- Zadovoljstvo je biti u opštini koja u ovom trenutku ima 20 projekata spremnih za finansiranje, što pokazuje aktivnost lokalne samouprave i to da će Ministarstvo turizma i omladine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam moći da podrže dobre projekte - rekao je Ivanišević.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić je rekao da uređeni park kao novi turistički sadržaj, već opravdava svoju svrhu.

- U ovoj opštini je evidentiran rast stranih gostiju od 72 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a Banja Vrdnik je po ukupnom broju dolazaka stranih turista pretekla Vrnjačku banju. Pored stanova u novogradnji, izgradnje novog hotela u Irigu, novih hotelskih kapaciteta u Banji Vrdnik, imamo i porast broja gazdinstava koja se bave turizmom na teritoriji ove opštine - rekao je Kandić.

Predsednik opštine Irig rekao je da je rekonstruisani park jedan od najvećih i najlepših projekata koji su sprovedeni u poslednjih šest godina.

- Ovo je vredna investicija za Banju Vrdnik i ovo turističko mesto, te očekujemo saradnju i u narednom periodu sa Ministarstvom i Sekretarijatom - rekao je Stojaković i dodao da su trenutno u toku radovi na uređenju opštinskog zdanja, dok će u naredne tri godine biti adaptirane i preostale tri stare zgrade u centru Iriga.

Kurir.rs/Telegraf.rs/Prenela S. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track