"NA HRANU TROŠIM 6 PUTA MANJE NOVCA OD VEĆINE": Devojka razrešila misteriju - striktno se drži OVA 3 PRAVILA (VIDEO)
Foto: Printscreen TikTok/asap.kristy

saveti zlata vredni

"NA HRANU TROŠIM 6 PUTA MANJE NOVCA OD VEĆINE": Devojka razrešila misteriju - striktno se drži OVA 3 PRAVILA (VIDEO)

Novčanik -

Kristi Ngujen otkrila je 3 laka saveta za veliku uštedu tokom kupovine namirnica

Usred neprestane inflacije, većina izdvaja ogromne količine novca na namirnice svake nedelje – ali ne i Kristi Ngujen.

Kristi živi u Kaliforniji, gde većina Amerikanaca troši oko 300 dolara na nedeljnu nabavku, dok ona navodi da izdvaja najviše 50 dolara nedeljno na hranu za sebe i partnera, kako bi uspeli da uštede za kupovinu stana. Ona tako troši čak šest puta manje novca na namirnice od većine ljudi.

štednja, hrana
foto: Printscreen TikTok/asap.kristy

„Hrana ne mora da bude skupa ako znate kako da pronađete najbolje ponude i pravite budžet“, prenosi New York Post, a Kristi dodaje da joj skup namirnica koje kupuje omogućava da napravi tri hranljiva obroka svakog dana.

Ona otkriva i da nekada račun za nedeljnu nabavku iznosi samo 35 dolara, ako već ima neke od potrepština u domu.

Kristi trenutno radi više poslova kako bi ostvarila svoj san i kupila prvu nekretninu. Ona žonglira između pozicije menadžera sa punim radnim vremenom u Aldiju i honorarne kasirke u Valmartu. Kombinovano, ova dva posla donose oko 60.000 dolara godišnje.

Pored toga, Kristi ima i unosne prihode kao kreator TikTok sadržaja, koji joj je ove godine već doneo dodatnih 12.000 dolara, tvrdi ona.

„Nisam se zadovoljila samo jednim poslom od 9 do 5 jer sa tom platom ne bih nikad priuštila kupovinu kuće do 25. godine, znala sam da moram da radim tri posla“, izjavila je ona.

Kristi većinu svojih namirnica kupuje u Aldiju, rekavši da nemački lanac ima najbolje cene – i da nisu drastično porasle usred inflacije.

„Vreća spanaća košta manje od 1,50 dolara, a većina svežeg mesa koje imaju na raspolaganju kreće se od 3 do 12 dolara“, izjavila je Kristi, dodajući da ne dobija popust iako je zaposlena u Aldiju.

Ipak, ima 10% popusta u Volmartu i povremeno tamo uzima hranu, a često pravi i zalihe.

Znajući tačno kako da raspolaže svakim dolarom, ona deli svoje savete i trikove, rekavši da postoje tri pravila koja treba da se pridržavate ako želite da ostvarite ozbiljne uštede u supermarketu.

1. Planirajte svoje obroke unapred

Kristi pravi detaljnu listu koja tačno prikazuje šta joj je potrebno za svaki obrok.

„Ovo će olakšati kupovinu, umesto impulsne kupovine fokusiraćete se na one koje su vam zapravo potrebne“, izjavila je ona, i predložila da koristimo dosta „osnovnih“ stvari tokom cele nedelje

2. Više jela, iste namirnice

Većina njenih obroka se sastoji od sličnih sastojaka, što dodatno pomaže da pri uštedi.

„Neki od artikala koje najčešće uzimam su mlevena ćuretina, mlevena govedina, beli pirinač, tortilje, banane i smrznuto voće“, objasnila je ona. „Ovo su osnovne namirnice koje mogu da koristim da u suštini napravim bilo šta.“

„Moji obroci su prilično zdravi i hranljivi“, rekla je, dodajući da od ovih sastojaka može da pravi burito, smutije i pomfrit.

„Jedem povrće, voće i proteine na dnevnoj bazi“.

hrana, štednja
foto: Printscreen TikTok/asap.kristy

3. Akcije, sniženja, kuponi

I dok većinom kupuje u Aldiju, Kristi uvek traži sniženja.

Njen treći savet: uporedite cene u svakoj prodavnici da biste pronašli najbolju moguću ponudu.

„Sredom, na primer, Aldi obično ima dobre ponude i sniženja nekih proizvoda i mesa“, otkrila je ona, napominjući da mnogi supermarketi ciljaju prodaju po danima u nedelji. „Svaka prodavnica ima sniženja i ponude na određeni dan – samo morate da se informišete“, zaključila je ona.

Kurir.rs/Nova/New York Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track