NEMANJA DAO SAVETE ZA CENKANJE ZLATA VREDNE: Ovako možete da uštedite i do 10.000 RSD - Jedna stvar je ključna i sigurno dobijate!
Foto: Printscreen TikTok, Shutterstock

NEMANJA DAO SAVETE ZA CENKANJE ZLATA VREDNE: Ovako možete da uštedite i do 10.000 RSD - Jedna stvar je ključna i sigurno dobijate!

Novčanik -

U svetu trgovine i svakodnevnih transakcija, cenkanje je veština koja može značajno da utiče na vaše finansije. Jedan predavač na TikToku se potrudio da svima objasni koji je najbolji način za to.

Video u kom Nemanja detaljno objašnjava koja metoda je najbolja da biste prošli što jeftinije možete.

- Kod cenkanja jako je bitno da prvi čujete cenu. Ako, na primer, ja prvi dođem kod vas u prodavnicu i pitam vas koliko nešto košta, a vi mi odgovorite 'Koliko ti daješ', znači na mene nabacujete da postavim cenu. Ja mogu da kažem 10.000, a vi kažete da je to malo, daj ga za 20.000, a ja kažem 'Okej, nađimo se na 15.000 ili 17.000' - započinje on i nastavlja:

dinari
foto: Shutterstock

- Međutim, ako ja insistiram da mi vi prvi kažete cenu i ona odmah bude 20.000, ja ću reći da je to mnogo i da vam dajem 7.000, a onda se nađete na 10.000. Uvek onaj koji daje prvi cenu, taj je na gubitku, jer onaj drugi ili je podiže ili spušta.

Ono čime je želeo da zaključi priču jeste da prvo procenite koliko biste novca dali za određenu stvar, a nakon toga krenete da se cenkate.

@porodicne_avanture Ovako naš vodič savetuje putnike kako da se cenkaju i dobiju najbolju cenu⬆️. Sačuvajte ovaj video i pogledajte pre putovanja, a u komentarima nam pišite vašu strategiju #bestbuy #zanzibar #cenkanje #traveltips ♬ الصوت الأصلي - DJ🔥KADÉR🎧

BiznisKurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja