BEOGRAĐANKA OSTAVILA KLIMU UKLJUČENU I OTIŠLA NA MORE 10 DANA: Evo koliki račun joj je stigao
Foto: Shutterstock

BEOGRAĐANKA OSTAVILA KLIMU UKLJUČENU I OTIŠLA NA MORE 10 DANA: Evo koliki račun joj je stigao

Novčanik -

Znamo da su klima-uređaji veliki potrošači struje, a zamislite kad bi neprestano radili 10 dana.

Od snage i režima rada, kao i od vrste kompresora zavisi koliko klima troši na sat, ali čak i u ovim vrućim danima retko ko je drži upaljenu non-stop. Ipak, jedna korisnica društvene mreže X požalila se kako je slučajno ostavila klimu da radi i otišla na letovanje.

Kad se vratila i shvatila šta je uradila sa strepnjom je iščekivala račun za struju, međutim – cifra se ispostavila kao iznenađenje.

„Stigao račun za struju. Sa zebnjom ga otvaram, jer je ova gospođa ostavila klimu da radi svih 10 dana dok smo bili na moru. Srećom je klima inverter pa preživeo i račun. 5.300. Očekivala sam mnogo više“, napisala je ona.

Neki su se javili da kažu da im je i inače takav račun, čak i veći, a mnogi su zaključili da je stvar u tome što je u pitanju inverter klima.

Naime, ovaj uređaj tokom procesa hlađenja uzima vazduh u zatvorenom prostoru i hladi ga, zatim provodi hladan zrak kroz isparivač i vraća ga natrag u prostoriju. Pritom, koristi manje i više snage po potrebi ili u zavisnosti od temperature ulaznog vazduha, prilagođava se i tako može da uštedi 30-50% struje u odnosu na standardni klima uređaj.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track